Villa Elfvikin luontotalo

Villa Elfvikin luontotalo on Espoon kaupungin ympäristövalistuskeskus ja arvokas jugend-huvila. Luontotalo edistää kestävää elämäntapaa niin, että talon tarjonnan avulla kävijät saavat eväitä toimia itse kestävämmällä tavalla. Kestävät toimintatavat näkyvät myös talon päivittäisessä toiminnassa. 

Luontotalo sijaitsee Laajalahden luonnonsuojelualueen laidalla. Alakerran Eläköön Espoo -näyttely esittelee Espoon arvokasta luontoa ja vaihtuvat näyttelyt erilaisia luonto- ja ympäristöteemoja. Alakerrassa voi myös tutustua Kestävän elämäntavan polkuun. Talon yläkerrasta löytyy lapsille suunnattu leikkitila Mäyrän metsä. Luontotalolta lähtee useita lyhyitä luontopolkuja. Tiedot alueen viimeaikaisista luontohavainnoista saat luontotalon infosta.

Villa Elfvikin luontotalo tukee kouluja ja päiväkoteja ympäristökasvatuksessa monin tavoin. Luontokoulu tarjoaa päivän mittaista luonto-opetusta Espoon koululaisille ja ympäristökasvatuksen täydennyskoulutusta kasvattajille.

Villa Elfvikin tunnelmallisessa ruokasalissa toimiva Café Elfvik on avoinna lauantaisin ja sunnuntaisin ja pyhinä talon aukioloaikoina. Reilun kaupan kahvilassa tee ja kahvi on reilua. Tarjolla on erilaisia suolaisia ja makeita kahvileipiä, myös luomua ja vegaanisia herkkuja, sunnuntaisin keittolounas. Tarkempia tietoja Café Elfvikin omilta sivuilta.

Luontotaloon ovat tervetulleita vain työtehtävissä olevat opaskoirat. Vapaa-ajalla olevat koirat voi jättää kytkettyinä rakennuksen ulkopuolelle. Näin huomioimme myös allergiset ja koiria pelkäävät. Kiitos!

Villa Elfvikiin on esteetön ja maksuton pääsy. Katso ohjeet turvalliseen vierailuun luontotalossa. Tervetuloa!