Telttailu ja retkeily

Oittaa

Oittaalta, Bodom-järven rannalta, vain 20 kilometrin päästä Helsingistä löytyy viihtyisä leirintäalue. Leirintäalueella on runsaasti tilaa matkailuajoneuvoille ja teltoille sekä neljän hengen leirintämökkejä. Vieressä sijaitseva Oittaan ravintola ja ulkoilukeskus tarjoaa liikunnallista ohjelmaa, tapahtumia ja harrastevälineitä.

Oittaan ulkoilukeskus
Kunnarlantie 33-39
02740 Espoo

Nuuksion kansallispuisto

Nuuksion kansallispuistossa on useita maksuttomia sekä yksi maksullinen telttailualue. Maksullisen telttailualueen varaukset tehdään Suomen luontokeskus Haltiasta.

Kattilajärven ulkoilualue

Kattilajärven ulkoilualue sijaitsee melko ison ja kirkasvetisen Kattilajärven rannalla. Maasto on kallioista ja vaihtelevaa. Lähistöllä sijaitsee partiolaisten leirikeskus. Keittokatos ja hyvä uimaranta laitureineen tekevät paikasta hyvän telttailukohteen.

Kattilajärventie
02820 Espoo

Väransbyn ulkoilualue

Väransbyn ulkoilualue on espoolaisille tarkoitettu telttailu- ja matkailuvaunualue Kirkkonummen Hirsalassa. Suojaisalla kolmen kilometrin merenranta-alueella on upeita uimapaikkoja, alueella on keittokatoksia ja kaivoja sekä matkailuvaunuille oma alue. Lähimmäksi Väransbyta pääsee Hirsalaan kulkevalla bussilla. Päätepysäkiltä on ulkoilualueelle n. 1,5 km.

Ankarlaxintie 200
02420 Jorvas
Puh. 050 593 7327
Avoinna 1.5.-31.10.

Ulkoilusaaret

Espoossa on ulkoilusaaria, joille voi tehdä yhden tai useamman päivän pituisia retkiä. Saarille pääsee joko omalla veneellä tai kesäisin saaristoveneen kyydissä. Monelta saarelta löytyy laituri, keittokatos, polttopuita, kaivo ja jätehuolto.

Telttailu on sallittu seuraavilla ulkoilusaarilla:

  • Bylandet
  • Gåsgrund
  • Knapperskär
  • Rövargrundet
  • Rövaren
  • Stora Herrö
  • Torra Lövö