Luontoretket

Espoossa on jäljellä vielä paljon arvokasta luontoa, johon luontoretket tarjoavat hyvän tilaisuuden tutustua. Retkille voi osallistua kuka tahansa, kaupungin rajat eivät ole esteenä. Retkitarjonnasta löytyy niin aikuisille suunnattuja tietopainotteisia retkiä kuin lasten ehdoilla eteneviä toiminnallisia perheretkiä.

Kaikki retket ovat maksuttomia. Retkipaikat on valittu niin, että niille pääsee myös julkisilla liikennevälineillä.

Turvallisesti retkelle

Opastetut luontoretket pystytään toteuttamaan turvallisesti rajoitetulla osallistujamäärällä, kun retkille ilmoittaudutaan ennakkoon. Tulethan retkelle vain terveenä.

Kunkin retken ilmoittautumislinkki löytyy retken tapahtumakuvailusta. Retkikuvailuja saat lisää näkyviin klikkaamalla Tapahtumia -laatikkoa.Ilmoittautuminen on avoinna retken alkuun asti.

Perheretkille ei ilmoittautumista vaadita, mutta niilläkin osallistujamäärää rajataan ja noudatetaan muita koronaturvallisuuteen liittyviä ohjeita. Jos ette mahdu mukaan opastetulle retkelle, löytyy lähiympäristöstä paljon tutkittavaa omatoimisesti.

Lähde retkelle pääkaupunkiseudun luontoon

Koko pääkaupunkiseudun luontoretkitarjonnan kesäkuusta eteenpäin löydät kaupunkien yhteisestä luontoretkikalenterista. Voit tutustua siihen pdf-tiedostona tällä sivulla. Luontoretkikalenterista löydät myös ohjeita vastuulliseen retkeilyyn ja tietoa pääkaupunkiseudun retkeilykohteista.

Ilmaisen luontoretkikalenterin voit noutaa asiointipisteistä, kirjastoista, Haltiasta ja Villa Elfvikin luontotalosta.

Luontorekikalenterin kansikuvassa mies ja lapsi katsoo kaukoputkella maalaismaisemaa korkealla kalliolla.