Kotinurkilta kallioille -teoksesta uudistettu painos

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
11.3.2021 klo 8.00

Kotinurkilta kallioille -teoksen neljäs, uudistettu painos julkaistaan 12.3.2021. Kirjassa esitellään lähes 300 Espoon arvokasta ja suojeltua luontokohdetta sanoin, kuvin ja kartoin. Mukana on aiempien lisäksi uusia kohteita. Lisäksi alueiden rajauksia on tarkistettu, karttoja muokattu ja valokuvia päivitetty.

Teos esittelee luonnonsuojelualueita, luonnonmuistomerkkejä, geologisia kohteita, virtavesiä koskineen ja vanhoja perinnemaisemia. Espoossa riittää luontoa, lehtoja, vanhoja metsiä, lintuvesiä, meren saaria sekä tietysti Nuuksion kansallispuisto. Oppaan avulla voi kiertää läheiset arvokohteet tai suunnitella retken kauemmas Espoon metsiin. Aluejako helpottaa reittien suunnittelua.

Upeat valokuvat ja havainnolliset kartat opastavat tutustumismatkalle espoolaisten korttelikallioille, pitkospuille ja saaristoon. Luontoympäristön tullessa tutuksi katselemme sitä tarkemmin silmin ja ymmärrämme, miksi siitä kannattaa pitää huolta.

Uudistetun teoksen voi ostaa Villa Elfvikistä ja näyttelykeskus WeeGeeltä koronasulkujen päätyttyä sekä Luontokeskus Haltiasta ja verkkokaupasta . Hinta on 20 euroa.

Kirjan mobiiliversio julkaistaan lähiaikoina. Sieltä kohteet voi ladata matkapuhelimeen kuvineen ja karttoineen.

Iso Dahlin lehmus.