Näytepuutarha

Kaupunginpuutarhan puistoaluetta kutsutaan näytepuutarhaksi. Se on kaikille avoin puisto- ja virkistysalue, jossa voi tutustua sekä kotoisiin että harvinaisempiin lehti- ja havupuihin sekä koristepensaisiin. Alueen rakentaminen aloitettiin 1989.

Puistoalue on kooltaan noin kahdeksan hehtaaria ja se sisältää runsaan määrän Suomen oloissa viihtyviä kasveja, joita voi ihmetellä aluetta kiertävien polkujen ja nurmikenttien varsilla. Kasveja löytyy koko laajalta näytepuutarhan alueelta.

Kaupunginpuutarhan kesakukkaruudut.
Kesäkukkaruutujen väriloistoa. Kuva: Sari Turkka

Kesäkukka- ja yrttiruudut

Kesäisin ruuduilla saa ihastella köynnöksiä, kesäkukkauutuuksia sekä klassikoita. Osa kukista on koeviljelyssä kaupungin kesäkukkaistutuksia varten. Yrttipuolella taas voi tutustua syötäviin kasveihin ja vihanneksiin. Portit ovat kaikille avoinna, alueella saa kierrellä ja syödä vaikka eväitä köynnösten varjossa.

Leikkipuisto

Puutarhan leikkipaikka on valmistunut Vihervuoden 2000 kunniaksi. Perinteisten keinujen, kiipeilyvälineiden ja hiekkalaatikon lisäksi leikkipaikalla on Espoon kaupungin puutyöhallilla valmistettuja veikeitä puisia hahmoja.

Honkapuisto ja kivikkopuutarha

Kallion päällä kasvavan suuren männyn alle levittäytyy japanilaistyylinen kivikkopuutarha. Erityisesti huomiota saavat upeat tapionpöydät ja suuri hemlokki.

Hedelmätarha

Hedelmätarhassa kukkii keväisin omenat, luumut ja päärynät, ja näiden satoa voi käydä pienimuotoisesti maistelemassa syksyn koittaessa. Osa omenapuista on yli 50 vuotta vanhoja. Maisemapellossa loistaa kesäisin niittykukkien väriloisto, jolla houkutellaan puutarhaan perhosia, mehiläisiä ja muita pölyttäjiä.