Suomenlahtea suojelemaan

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Näyttely kertoo Suomenlahden meriluonnosta ja ihmisen toiminnan vaikutuksista siihen. Espoon kaupunki on mukana Itämerihaasteessa ja sitoutunut toimimaan monin tavoin yhteisen meremme suojelemiseksi. Mukaan näyttelystä voit napata vinkkejä siitä, mitä sinä voit tehdä.

Suomenlahdella on monimuotoinen murtoveden eläin- ja kasvilajisto. Näyttelyn kuvista saat pieniä maistiaisia meriluonnon ihmeellisyyksistä. Suomenlahden eliöstöön voit tutustua myös suuren lattiapelin avulla.

Monet ihmisen toimet uhkaavat herkän meriekosysteemiin toimintaa. Näyttelyssä kerrotaan, millaisia kemikaaleja meressä on ja miten ne vaikuttavat kalansyöntisuosituksiin. Saat myös tietoa muoviroskan vaikutuksista merieläimiin.

Vieraslajit ja meriliikenne muodostavat myös omat uhkansa meriekosysteemille, mutta suurin ympäristöongelma Suomenlahdella on rehevöityminen. Siihen me kaikki voimme vaikuttaa pienillä arjen teoilla, vaikka toki isojakin tekoja tarvitaan.

Näyttelystä saat tietoa, mitä sinä voit tehdä Suomenlahden hyvinvoinnin parantamiseksi. Mukaan voit napata Itämeren suojeluvinkit -vihkosen. Vihkosta on saatavilla suomen-, ruotsin- ja englanninkielisenä.

Suomenlahden tilasta kerrotaan näyttelyssä Suomen ympäristökeskuksen tuottamien havainnollisten infograafien avulla. Suomenkielisen näyttelymateriaalin lisäksi niihin voi tutustua verkkosivuilla englanniksi, viroksi tai venäjäksi.

Villa Elfvikin luontotalo on avoinna ma-pe klo 9-15 ja su klo 10–16. 1.4. luontotalossa alkaa kesäaika, jolloin luontotalo on avoinna ma-pe klo 9-16 ja la-su klo 10-16. Pääsiäispyhinä ja vappupäivävänä luontotalo on avoinna klo 10-16. Café Elfvik on avoinna viikonloppuisi ja pyhinä talon aukioloaikoina. 

Tervetuloa!

Tiedot ja sijainti

Aika

ke 13.3.2019 klo 9.00 - ke 1.5.2019 klo 16.00

Paikka

Villa Elfvikin luontotalo

Elfvikintie 4, Espoo

Yhteystiedot

09 816 54400

villaelfvik@espoo.fi

Hinta, euroa

0