Teemavuosi kannustaa luontotekoihin luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
5.5.2020 klo 11.11

Teemavuosi kutsuu espoolaisia toimimaan monimuotoisen kaupunkiluonnon puolesta. Toimintaan kannustetaan jakamalla viikoittain erilaisia luontotekoja, joita kaupunkilaiset voivat toteuttaa niin kotona kuin ulkona. Luontoteot kohdistuvat monimuotoisuuden turvaamiseen ja luonnonkirjosta nauttimiseen.

Luontoteot on koottu Lumoudu kaupunkiluonnosta -vinkkipankkiin. Käytännön luontotekojen lisäksi vinkkipankki sisältää tietoiskuja Espoon luonnon monimuotoisuudesta sekä kertoo, miten kaupunki edistää monimuotoisuutta alueellaan. Materiaali sisältää pohjakuvituksen lisäksi valokuvia eri kohteista sekä luonnon äänimaisemaa.

Viikoittaiset luontoteot ja vinkkipankki jaetaan Espoon ympäristökeskuksen Facebook-sivuilla sekä Villa Elfvikin luontotalon Instagram-tilillä.

Luontoteot mukana myös tapahtumissa

Teemavuoden aikana monimuotoisuutta ja luontotekoja tuodaan esiin myös tapahtumissa, jotka toteutuvat koronatilanteen suositusten puitteissa.

Villa Elfvikin luontotalon Lumoudu kaupunkiluonnosta -näyttely tuo vierailijalle luonnon monimuotoisuuden ihmeet käsin kosketeltavaksi. Näyttely on esillä 24.6-16.8.2020. Lisäksi Villa Elfvikissä järjestetään sunnuntaina 20.9. Lähemmäksi luontoa -tapahtuma, joka kokoaa yhteen luontoalan toimijoita ja ohjelmaa.
 

Lumoudu kaupunkiluonnosta 2020 -teemavuosi on osa Espoon luonnonsuojelun toimenpiteet –projektia, joka tähtää kaupungin luontoarvojen ja monimuotoisuuden säilymiseen.