Lumoudu kaupunkiluonnosta -näyttely Entressen kirjastossa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Entressen kirjastossa 22.10.-20.12.2020 esillä olevassa näyttelyssä kerrotaan, miksi luonnon monimuotoisuus on tärkeää, mikä sitä uhkaa ja mitä sinä voit tehdä sen turvaamiseksi.

Luonnon monimuotoisuuden hupeneminen on tällä hetkellä yksi suurimmista ympäristöongelmista. Ihminen on osa luontoa ja täysin riippuvainen sen tarjoamista palveluista. Esimerkiksi pölyttäjien väheneminen uhkaa ruoantuotantoa, sillä yli 75 prosenttia maapallon tärkeimmistä ruokakasveista on ainakin osittain riippuvaisia eläinpölytyksestä.

Valinnoillamme on vaikutusta luonnon monimuotoisuuteen. Voit vaikuttaa sekä paikallisesti että globaalisti monin eri tavoin. Näyttelystä löydät luonnon monimuotoisuutta edistäviä ratkaisuja niin omalle pihalle, retkeilyyn kuin ruokapöytäänkin.

Luonnon monimuotoisuutta pyritään ottamaan huomioon myös Espoon kaupungin toimissa. Tärkeimmät viheryhteydet huomioidaan, lahopuuta säästetään metsien hoidossa ja vieraslajeja torjutaan. Näyttelystä saat myös tietoa, mitä voit omalta osaltasi tehdä yhteisten luontoalueidemme hyväksi.

Näyttely on tehty Villa Elfvikin luontotalossa osana Espoon ympäristökeskuksen Lumoudu kaupunkiluonnosta 2020 -teemavuotta. Sen sisällöstä ja ulkoasusta on vastannut projektityöntekijä Anna Hakala. Näyttely oli kesällä esillä Villa Elfvikin luontotalossa.

Näyttelyn 12 kankaisesta julisteesta on Entressn kirjaston tietokirjaosastolla esillä kahdeksan. Entressen kirjasto on avoinna arkisin klo 8-20 ja viikonloppuisin klo 10-17. 

Tervetuloa lumoutumaan kaupunkiluonnosta ja hakemaan konkreettisia toimintavinkkejä!

Lumoudu kaupunkiluonnosta 2020_vihr_yhdellä rivillä

Tiedot ja sijainti

Aika

to 22.10.2020 klo 8.00 - su 20.12.2020 klo 17.00

Paikka

Entressen kirjasto

Siltakatu 11, Espoo

Järjestäjä

Villa Elfvikin luontotalo/Espoon ympäristökeskus

Hinta, euroa

0