Ruusupuisto on vuoden 2020 Valopilkku

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
3.12.2020 klo 11.30

Ruusupuiston ruusut

Leppävaara-seura on jo 20. kerran valinnut vuoden Valopilkun. Voittajaksi valikoitui tänä vuonna Leppävaaranraitin Ruusupuisto, joka on raadin mukaan tärkeä keidas alueen asukkaille. Valinnalla halutaan tuoda esiin alueen viihtyisyyttä ja myönteistä kaupunkielämää lisääviä toimia. Valopilkku julkistetaan aina vuoden pimeimpään aikaan.

Tunnustuksen saivat myös kohteen viheraluehoitajat Kristiina Leppänen ja Sara Unhola. Sekä Kristiinan että Saaran lisäksi koko kunnossapidon väki on iloinnut tunnustuksesta ja kertonut yhteistyön alueen asukkaiden kanssa olleen helppoa ja mukavaa.

Ruusupuisto on osa laajempaa, viralliselta nimeltään Muukalaispuistoa. Alkukesällä siellä kukkivat tulppaanit ja keskikesästä alkaen ruusut. Alue on Leppävaaran viherkunnossapidon hoidossa, mutta Leppävaara-seura on hoitotiimissä mukana Meidän puisto -sopimuksella.

Leppävaaranraitin tarvesuunnittelussa oli esillä erilaisia ehdotuksia, joista valittiin asukkailta saadun laajan palautteen perusteella Ruusupuiston säilyttäminen. Ruusupuisto tullaankin säilyttämään lähes entisellään. Muureja kunnostetaan, valaistusta sekä ruusukasvustoja ja kasvualustoja uusitaan. Alkuperäisistä ruusulajikkeita osa on vuosien saatossa korvattu uudemmilla lajikkeilla. Sipulikasvit säilytetään ennallaan.