Virastokeskuksen kehittäminen alkaa – pysäköintiin muutoksia

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
22.5.2018 klo 8.58

Kartta_alue

Virastokeskuksen kehittäminen alkaa valtuustotalon teknisillä muutostöillä 17.5.2018. Muutostöillä valmistaudutaan kaupungintalon purkamiseen. Urakka kestää 17.8.2018 saakka, ja työt tehdään pääosin valtuuston kesätauon aikana. Rakennustyöt painottuvat arkipäiviin klo 7-17. Tarvittaessa työtä tehdään kahdessa vuorossa klo 7 - 22. Haitat liikenteelle, jalankululle ja valtuustotalon käytölle pyritään pitämään mahdollisimman vähäisinä.

Valtuustotalon ulkopuolella tehtävät työt

Valtuustotalon ulkopuolella tehdään muun muassa kaukolämpöputkiin, sähköön ja vesijohtoihin liittyviä töitä.

  • Holvikujalla
  • Espoonkadulla
  • Valtuustotalon pääsisäänkäynnin vieressä
  • Lakelanpuistossa
  • Kylänraitilla
  • Valtuustotalon ja Lagstadin päiväkodin välisen kulkuluiskan läheisyydessä

Valtuustotalon sisällä tehtävät työt

Valtuustotalon sisäpuolella muutostöitä tehdään pääosin kellaritiloissa ja ylemmissä kerroksissa. Talon lämpö, vesi ja sähkö ovat muutostöiden aikana käytössä. Kellarin sauna-, pesu- ja sosiaalitilat ovat normaalisti käytettävissä.

Urakoitsija käyttää pääasiallisena kulkureittinään Espoonkadun puoleista varauloskäyntiä. Suurimpien tarvikkeiden kuljettamiseen käytetään tarvittaessa pääsisäänkäyntiä.

Kulkureitti kaupungintalon ja valtuustotalon välissä säilyy avoimena.

Muutoksia pysäköintiin

Kaupungintalon ja Kirkkojärventien välisellä alueella käynnistyy kesän ja syksyn 2018 aikana uuden asuinkorttelin rakentaminen ja tulevan Vaakunatorin perustustyöt. Pysäköintipaikat näiltä alueilta poistuvat. Uusia pysäköintipaikkoja on saatavilla heinäkuusta alkaen Kirkkojärventien varrelta alikulun molemmin puolin. Myös Kannunsillan pysäköintitalon ylemmillä pysäköintitasoilla on yleensä iltaisin vapaata pysäköintitilaa.

Kaupungintalon purkaminen tavoitteena aloittaa vuoden loppupuolella

Rakennusvalvontakeskus on myöntänyt kaupungintalon purkuluvan 17.4.2018. Purkuluvasta on tehty kolme oikaisuvaatimusta, joiden käsittely on kesken. Alustavan aikataulun mukaan purkutyöt voidaan aloittaa vuoden 2018 loppupuolella. Purkamisen tarkemmasta aikataulusta tiedotetaan erikseen, kun oikaisuvaatimukset on käsitelty.

Lisätietoja:

Espoon keskuksen kehittämisprojekti:

Projektinjohtaja Mikko Kivinen, mikko.kivinen@espoo.fi

Valtuustotalon työmaa:

Hankepäällikkö Risto Suonio, risto.suonio@espoo.fi

Valtuustotalon ja kaupungintalon suunnittelu:

Rakenneinsinööri Vesa Pyy, vesa.pyy@espoo.fi