Kaupunki myy avoimella tarjouskilpailulla omakotitalorakennusten (AO) korttelialueita yhtiömuotoiseen toteutukseen. Tarjousaika päättynyt.

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Myytävät tontit/tilat sijaitsevat Saunalahdessa ja Lintuvaarassa. Saunalahden myytävät kohteet ovat kooltaan 9911 m2 (määräalat tiloista 49-436-6-206 ja 6-218) ja noin 5681 m2 (49-42314-3). Molempien kohteiden tehokkuusluku on 0,25 ja asemakaava sallii rakentamisen kahteen kerrokseen. Saunalahden kohteiden rakennusoikeudet ovat 2477 ja noin 1420 kem2. Lintuvaaran omakotitontti on kooltaan 1623 m2 ja tontilla on rakennusoikeutta yhteensä 324 kem2.

Tontit esitetään myytäväksi hintatarjousten perusteella suurimman tarjouksen tehneelle toteuttajalle asemakaavan mukaiseen rakentamiseen.

Tarjouskilpailu on avoin. Tarjoajalta edellytetään kuitenkin kokemusta vastaavanlaisten hankkeiden toteuttamisesta. Lisäksi tarjoajan kaikkien yhteiskuntavelvoitteiden tulee olla tarjouspyyntöasiakirjassa selvitetyllä tavalla hoidettu. Lopullisesti tontin myynnistä päättää kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto.

Tarjousaika päättyy 31.1.2018 klo 12. Tarjoukseen ei saa liittää maksu- tai muita ehtoja. Mahdolliset kysymykset pyydetään toimittamaan 8.1.2018 mennessä sähköpostilla osoitteeseen jouni.lindberg ät espoo.fi. Vastaukset kysymyksiin ja tarjouspyynnön mahdolliset täydennykset julkaistaan tällä nettisivulla viimeistään 15.1.2018.

Ostotarjous tulee tehdä liitteenä olevalle lomakkeelle ja se tulee toimittaa suljetussa kirjekuoressa Espoon kaupungin kirjaamoon 31.1.2018 klo 12 mennessä. Kuoren päälle tulee olla merkitty tarjouksen tekijä / tekijät ja ”Saunalahden ja Lintuvaaran tonttihintakilpailu”.

Tarkemmat tiedot kohteista, tontinluovutusehdoista ja tarjouskilpailuun osallistumisesta ilmenevät tarjouspyyntöasiakirjasta ja sen liitteistä, jotka ovat ladattavissa oheisen linkin kautta:
Saunalahden ja Lintuvaaran AO-tarjouspyyntöasiakirjat

8.1.2018 mennessä saapui yksi kysymys, joka koski Lintuvaaran kohdetta:

Kysymys: Onko selvillä voidaanko Lintuvaaran kohteessa tonttijako toteuttaa siten, että rakennettaiisin 2 erillistä taloa joista toinen kaksikerroksinen paritalo ja toinen omakotitalo?

Vastaus: Asemakaavassa rajataan asuntojen määrä (§ 3) korttelialueella kahdeksi asunnoksi. Tonttijaolla ei tätä tosiasiaa voi muuttaa. Kolmen asunnon rakentaminen edellyttäisi poikkeuslupaa. Poikkeuslupaa emme pidä todennäköisenä.

Lisätietoja:
Jouni Lindberg, maankäyttöasiantuntija, tonttiyksikkö 
etunimi.sukunimi@espoo.fi