Finnoon rakentuminen lähtee nyt liikkeelle – kaupunki hakee toteuttajia kuudelle asuinkerrostalolle

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
31.5.2019 klo 14.02

Haettavana on kolme asuinkerrostalojen korttelialuetta, jotka sijaitsevat Djupsundsbäckenin alueella Kaitaantien eteläpuolella ja Finnoon tulevan metroaseman läheisyydessä. Tonttihaku on suunnattu erityisesti ammattimaisille rakennuttajille, rakennusliikkeille ja rakennuttajakonsulteille.

Tonteilla on rakennusoikeutta yhteensä 18 100 kerrosneliömetriä. Tonteille voi rakentaa yhteensä kuusi asuinkerrostaloa. Tontit myydään eri toteuttajille ja ensisijaisesti vapaarahoitteiseen omistusasuntotuotantoon.

Ympäristöystävällisen Finnoon kaavoitusta ja rakentamista ohjaavat vähäpäästöiset ja kestävät ratkaisut. Alueelle valitaan vain toimijoita, jotka sitoutuvat energiatehokkuutta edistäviin kriteereihin, kuten esimerkiksi rakennusten energiankäytön mittaamiseen.

Pakollisten kriteerien lisäksi tonttien hakijoiden on täytettävä vapaaehtoisia energiakriteerejä, jotka pisteytetään. Hakijan on sitouduttava vähintään 12 pisteen arvoisesti vapaaehtoisiin vaatimuksiin. Pisteitä saa esimerkiksi siitä, että toteutettavan rakennuksen E-luku eli kokonaisenergiankulutus on vähintään 20% pienempi kuin lainsäädännön minimitaso.  

Viihtyisää asumista meren ja metron äärellä

Asuntorakentaminen keskittyy Finnoossa neljälle erilaiselle alueelle, joita ovat vehreän Djupsundsbäckenin lisäksi moderni metrokeskus, merellinen Finnoonsatama ja viimeisenä toteutettava Finnoonkartano alueen pohjoisosassa. Ensimmäisten asuinkerrostalojen rakentaminen Finnoonkallioon käynnistyy vuoden 2019 loppupuolella.

Osa Finnoon pohjoisosan pääkatuverkosta on jo toteutettu. Katuja ja siltoja rakennetaan aina kaavoituksen valmistuttua alueittain. Metrotunnelit on louhittu, ja seuraavaksi edetään rata- ja asemarakentamiseen. 

Finnoo kasvaa 2030-luvun loppuun mennessä 17 000 asukkaan kaupunginosaksi, jonka vahvuuksia ovat merellisyys, lähiluonto ja erinomaiset liikenneyhteydet. Vuonna 2023 avautuva metro kytkee alueen osaksi seudullista ja valtakunnallista raideverkkoa.

Linkki hakumenettelyn aineistoon

Finnoo rakentuu Espoon parhaista paloista

Finnoon ensimmäinen tonttikauppa toteutuu

Havainnekuva: Arkkitehdit Anttila & Rusanen Oy