Espoon kaupunki myy avoimella tarjouskilpailulla Laajalahdessa sijaitsevan kerrostalon ja maanvuokrasopimuksen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

KYSYMYKSET JA VASTAUKSET, päivätty 13.09.2019

Useista pyynnöistä johtuen järjestämme kohteessa vielä yhden esittelyn. Esittely on maanantaina 23.9.2019 klo 12-15.

Minne autopaikat voi sijoittaa tontilla? Voiko ne tilapäisesti sijoittaa yläpihalle?

Asemakaavassa pysäköintipaikat on sijoitettu tontin länsireunaan puiston kevyenliikenteenväylän viereen. Yläpihalla ei juurikaan ole tilaa sijoittaa pysäköintipaikkoja turvallisesti. Päätöksen luvan myöntämisestä tai eväämisestä tekee rakennusvalvonta. Kulttuurihistoriallisesti arvokkaiden rakennusten lupa-arkkitehti on Christel Schalin.

Millainen vuokrataso asunnoissa on ollut?

Asunnot ovat olleet palvelussuhdeasuntoja. Kolmioiden vuokrat ovat olleet noin 650 euroa ja neliöiden vuokrat noin 800 euroa. Alueen markkinavuokratasoon voi tutustua esimerkiksi vuokraovi.com -palvelussa.

Mitkä ovat olleet talon lämmityskustannukset?

Rakennuksella on ollut yhteinen kaukolämpöliittymä koulun kanssa. Laskennallisesti kerrostalon osuus lämmityksestä on ollut 131 MWh vuodessa (noin 10.400 euroa/2018).

Mikä on koulun tilanne?

Laajalahden koulun on tyhjillään. Rakennuslautakunta on kokouksessaan 12.9.2019 hyväksynyt koulun peruskorjauksen ja laajennuksen rakennusluvan. Urakka on tarkoitus käynnistää syksyllä 2019 purkutöillä. Rakennustöiden on määrä valmistua syksyllä 2021.

Miksi rakennus on tyhjillään?

Rakennuksen putket ovat käyttöikänsä päässä ja kohteessa on ollut vuotoja, joita on paikkakorjattu. Isompien vahinkojen välttämiseksi vuokrasopimukset irtisanottiin ja rakennus odottaa peruskorjausta.

Kaupunki myy suurimman tarjouksen tehneelle asuinrakennuksen ja maanvuokraoikeuden. Kohteen osoite on Kaukolantie 17, 02140 Espoo. Kohteen asuinrakennuksen kerrosala on noin 868 k-m2 ja asuintilojen pinta-ala on noin 570 m2. Rakennus myydään kunnostusvelvoitteella. Tontin pinta-ala on 1733 m2.

Ostotarjous tulee toimittaa suljetussa kirjekuoressa Espoon kaupungin kirjaamoon 3.10.2019 klo 12 mennessä.

Tiedot tontista, tontinluovutusehdoista ja tarjouskilpailuun osallistumisesta löytyvät esitteestä ja sen liitemateriaalista. Linkki Laajalahden tarjouskilpailun aineistoon.

Lisätietoja: Jouni Lindberg, maankäyttöasiantuntija ja Sara Welling, kiinteistöisännöitsijä sähköpostit: etunimi.sukunimi@espoo.fi.