Kaupunki vuokraa maitaan tilapäiseen käyttöön

Tonttiyksikkö myöntää maankäyttölupia ja tekee lyhytaikaisia vuokrasopimuksia kaupungin omistamille maille muiden paitsi katualueiden osalta. Katu- ja yleisten alueiden aitaaminen hoidetaan Kaupunkitekniikan keskuksessa.

Asiakkaalla tulee yhteyttä ottaessaan olla tieto siitä, mitä aluetta haettava maankäyttölupa tai lyhytaikainen vuokrasopimus koskisi. Kaupungin maanomistuksen voi tarkistaa Espoon karttapalvelusta. "Karttoja"-valikon alta löytyy rivi Kaupungin maanomistus, jonka valitsemalla kaupungin omistamat maat värjäytyvät kartalla vihreällä.

Maankäyttölupia myönnetään lyhytaikaisiin tapahtumiin ja tilaisuuksiin, kuten konserttiin tai puistojumppaan. Lisäksi kaupunki vuokraa tilapäisesti maa- ja vesialueita esimerkiksi seuraaviin tarkoituksiin:

  • työmaatukikohta-alueet
  • ulkotarjoilualueet (linkki ohjeisiin sivun alalaidassa)
  • varastointi
  • pumppaamot ja muuntamot
  • matkapuhelinasemien rakennuspaikat (mastot)
  • pellon vuokraus
  • joulukuusien myyntipaikat

Kaikki saapuneet hakemukset käsitellään tapauskohtaisesti. Maa-alueiden vuokran määrä muodostuu käyttötarkoituksen ja alueen sijainnin perusteella. Alle kuuden (6) kuukauden maa-alueiden vuokrasopimuksiin ja maankäyttölupiin lisätään arvonlisävero 24 %. Maankäyttöluvista peritään vähintään 40 euron käsittelymaksu. Hakemusten käsittelyaika on 1-4 viikkoa.

Maa-alueen vuokrausta tai maankäyttölupaa haetaan samalla hakemuskaavakkeella (linkki sivun alalaidassa). Hakemuksen liitteeksi on liitettävä asemapiirros tai muu kartta, josta selviää alueen rajaus.

Jos olet järjestämässä tapahtumaa Espoossa, tutustu tapahtumajärjestäjän ohjeisiin. Yrityksen perustamiseen liittyvissä kysymyksissä auttaa YritysEspoo.

Tonttiyksikkö on suljettu 13.-19.7.2020. Tonttiyksikön lomia on muutenkin keskitetty heinäkuulle, joten pyydämme varautumaan normaalia pidempiin vastausaikoihin tuolloin.