Kaupunki myy kerrostalotontteja Tapiolasta

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
9.3.2020 klo 13.28

Espoon kaupunki myy avoimella hintakilpailulla kolme kerrostalotonttia Tapiolasta. Tontit myydään vapaarahoitteiseen asuntotuotantoon. Myytävät tontit sijaitsevat Jousenpuistossa aivan Urheilupuiston metroaseman läheisyydessä.

Metrotori Tapiola Urheilupuisto
Havainnekuva Jousenpuiston alueesta Urheilupuiston metroaseman kupeessa. Kuva: Arkkitehtiryhmä A6 Oy

Rakennusoikeutta kullakin tontilla on noin  neljä  tuhatta kerrosneliometriä. Rakennettavien kolmen talon osalta pysäköintijärjestelyt on jo ratkaistu ja ne tullaan toteuttamaan osana yhteistä pysäköintilaitosta.  

Kaikki kolme tonttia myydään samalle, eniten tarjonneelle taholle, joka täyttää kelpoisuusvaatimukset. Tarjousaika päättyy 17.4.2020 ja lopullisesti tonttien myynnistä päättää Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto. 

Myynnissä olevat tontit sijaitsevat uudella Jousenpuiston kaava-alueella , josta pääsee metrolla  kätevästi muun muassa  Tapiolaan,  Matinkylään, Otaniemeen, Keilaniemeen sekä Helsingin keskustaan. Tapiolan vuosi sitten avatusta bussiterminaalista on hyvät yhteydet eri puolille pääkaupunkiseutua. 

Jousenpuiston pohjoispuolella sijaitsee Tapiolan urheilupuisto monipuolisine palveluineen  ja l äheisessä  Metro Areenassa järjestetään maailmanluokan urheilutapahtumia ja konsertteja.  

Jousenpuiston lähialue kehittyy voimakkaasti ja alueelle on tulossa myös uusi Jousenkaaren koulu. Kaikkiaan Urheilupuiston metroaseman lähelle on kaavailtu asuntoja noin viidelle tuhannelle uudelle asukkaalle.

Lisätietoa Jousenkaaren kerrotalostalotonttien hintakilpailusta ja tarkemmat materiaalit.