Pientalon rakennuslupamaksuihin alennus

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
14.11.2018 klo 10.49

Rakennusvalvontataksasta saa 20 % alennuksen pientalojen rakentamista ja laajentamista koskeviin rakennuslupamaksuihin, kun lupahakemus jätetään rakennusvalvontaan 1.11.2018-28.2.2019 välisenä aikana. Maksualennus koskee kaikkia omakoti- ja paritaloja. Alennusta saa asuinrakennuskohtaisesta perusmaksusta sekä kokonaisalan mukaan määräytyvästä lupamaksusta, silloin kun tontille rakennetaan samalla kertaa enintään yksi omakotitalo tai paritalo. Alennus ei koske esimerkiksi talousrakennusten, aitojen tai vastaavien työnjohtajien maksuosuutta.

Maksualennuksen tarkoituksena on ohjata pientalorakentajia hakemaan rakennuslupia jo loppuvuodesta tai aivan alkuvuodesta, jolloin hakemukset ehditään käsitellä hyvissä ajoin ennen kevään rakennussesonkia. Kevään rakennusluparuuhkan tasaaminen ja lupapäätöksen saaminen ennen kesää on sekä luvan hakijan että rakennusvalvonnan etu.

Lisätietoa rakennusluvan hakemisesta antavat kunkin alueen lupakäsittelijät. Pientalojen rakennuslupahakemukset tulee jättää Espoon sähköisen lupapalvelun kautta. Tutustu sähköisen asioinnin ohjeeseen