Yksityisille vuokralaisille tukea koronavirustilanteen vuoksi

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
9.4.2020 klo 10.45

Espoo kaupungin Tilapalvelut-liikelaitos tukee yksityisiä vuokralaisiaan, joille koronaviruksen aiheuttama poikkeustila tuottaa maksuvaikeuksia.

Vuokralaisia tuetaan kolmessa eri tapauksessa:

1) Vuokralaisen toiminta on kokonaan estynyt Tilapalveluiden suljettua rakennuksen viranomaisten määräysten takia. Näissä tapauksissa vuokramaksu keskeytetään automaattisesti ajalla 1.4.-30.6.2020. Vapautuksesta ilmoitetaan sen saajille erikseen.

2) Lisäksi vuokranmaksusta voidaan ajalla 1.4.-30.6.2020 hakemuksesta vapauttaa kaupungin omistamissa tiloissa toimivat, seuraavien toimialojen vuokralaiset, jotka eivät saa muuta vuokra-avustusta kaupungilta: ravintola ja muut ruokapalvelut, myymälät, taide-, musiikki- ja tapahtumatoiminta, ohjelma- ja juhlapalvelut, liike-elämän hautomo-, kasvupalvelu ja muu yrittäjyyttä edistävä toiminta, kampaamot, kauneushoitolat, liikunta- ja terveyspalvelut mukaan lukien hieronta ja fysioterapia sekä toripaikat.

3) Kaupunki voi siirtää muilta kuin kohdissa 1 ja 2 mainituilta yrityksiltä ja yhteisöiltä perimiensä vuokrien huhti-heinäkuun 2020 vuokrien eräpäivää enintään 31.8.2020 asti, mikäli yritys tai yhteisö itse tällaista kaupungille esittää. Eräpäivän siirrosta ei tällöin aiheudu viivästyskorkoa. Näin siirretyille vuokrille laaditaan yksilöllinen maksuaikataulu ja annetaan enintään 24 kuukauden takaisinmaksuaika. Edellä mainittu maksuajan lisäys ei kuitenkaan koske sellaisia saatavia, joista on jo aloitettu perintätoimenpiteet.

Yritys tai yhteisö voi hakea itselleen kohdistettua mahdollisuutta vuokran maksun helpottamiseen perustelemalla lyhyesti koronaviruksen vaikutukset liiketoimintaansa.

Hakemuksessa tulee olla ainakin yrityksen/yhdistyksen nimi, yritys-/yhdistystunnus, vuokrakohde yksilöidysti, yhteyshenkilö ja yhteystiedot sähköpostiosoitteineen sekä luonnollisesti vaikutuksien lyhyt kuvaus. Vapaamuotoisen hakemuksen voi lähettää sähköpostilla osoitteeseen: vuokraus.tilapalvelut@espoo.fi

Käsittelemme hakemuksia viikoittain ja ilmoitamme päätöksistämme vuokranmaksun muutoksina sähköpostitse.

Lisätietoja sekä hakemukset:

Tilapalvelujen vuokrausyksikkö