Matinkylän lukion uudisrakennuksen toteuttaa SRV

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
19.10.2020 klo 10.58

Tilapalvelut-liikelaitos ja SRV ovat allekirjoittaneet sopimuksen Matinkylän lukion uudisrakennuksen toteuttamisesta.

Kauppakeskus Ison Omenan länsipuolelle toteutettavaan lukiorakennukseen tulee tilat noin 900 espoolaisopiskelijalle. Viisikerroksisen uudisrakennuksen laajuus on 11 305 bruttoneliömetriä. Rakennus sisältää oppimisympäristöjen lisäksi liikuntahallin. Hankkeen toteuttaminen alkaa keväällä 2021 ja Matinkylän uusi lukio valmistuu arviolta toukokuussa 2023.

Lukiorakennuksen arkkitehtisuunnitelmista vastaa Lahdelma & Mahlamäki Arkkitehdit ehdotuksellaan Lyhty. Rakennuksen lasijulkisivujen ansiosta sisätilat ovat valoisia ja rakennus aukeaa ympäristöönsä. Matinkylän lukioon tulee luokkatilojen lisäksi avoimempia oppimisympäristöjä. Vastaavia on aiemmin tehty lähinnä peruskoulurakennuksiin mutta ei lukiorakennuksiin. Koulun tilat suunnitellaan ja mitoitetaan monenlaiseen toimintaan sopiviksi ja rakennuksen tilat toteutetaan niin, että tiloja voidaan yhdistää isompien opetusryhmien käyttöön.

Yhteistoiminnallisena projektinjohtourakkana toteutettava hanke käynnistyy välittömästi puoli vuotta kestävällä kehitysvaiheella. Kehitysvaiheen aikana haetaan yhteisesti osapuolten kanssa lopulliset toteutusratkaisut, jotka palvelevat parhaiten tavoitteita. 

Matinkylän lukio vs1

Havainnekuva: Lahdelma Mahlamäki arkkitehdit