Monikon koulukeskuksen Espoon Leppävaaraan toteuttaa SRV

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
28.12.2018 klo 9.34

Monikko3Tilapalvelut-liikelaitos ja SRV ovat allekirjoittaneet sopimuksen Espoon Leppävaaraan rakennettavan koulukeskus Monikon projektinjohtourakan toteutuksesta. Yli 1300 lapselle toteutettavan uuden koulukeskushankkeen kokonaisarvo on noin 39 miljoonaa euroa. Hanke sisältää vanhan suojellun koulurakennuksen peruskorjauksen ja sen yhteyteen toteutettavan uudisrakennuksen rakentamisen.

Koulukeskus on ensimmäinen yhteinen koulu- ja päiväkotihanke suomen- ja ruotsinkielisille Espoossa. Uuteen koulukeskukseen toteutetaan tilat ruotsinkieliselle alakoululle ja päiväkodille sekä suomenkieliselle päiväkodille, alakoululle ja yläkoululle. Tiloihin on arvioitu tulevan kaikkiaan yli 1300 lasta ja kohteen laajuus on noin 15 000 bruttoneliömetriä.

”Monikon kouluhanke edustaa Tilapalveluissa uudenlaista toimitilahankintaa, joka osaltaan toteuttaa Espoo-tarinaa. Hanke toteutetaan uudenlaisella yhteistyöhön perustuvalla hankintamallilla, jossa urakoitsijavalinnan jälkeen yhdessä kehitetään koulusuunnitelmat vastaamaan hankkeen tavoitteita. Yhteistyö SRV:n ja Tilapalveluiden asiantuntijoiden kesken on kehitysvaiheen aikana sujunut erinomaisesti ja innostuneesti”, sanoo Tilapalvelut-liikelaitoksen rakennuttamispäällikkö Reijo Yrjölä.

Hankkeessa käynnistyi kehitysvaihe maaliskuussa 2018, mikä kesti joulukuuhun 2018. Hankkeen toteuttaminen käynnistyy tammikuussa 2019. Kokonaisuudessaan Leppävaaran uusi koulukeskus valmistuu arviolta toukokuussa 2021 ja oppilaat aloittavat koulunkäynnin uusissa tiloissa elokuussa 2021 uuden lukuvuoden käynnistyessä.

Kuva: Arkkitehtitoimisto Perko