Espoon kaupunki parantaa kiinteistöjensä energiatehokkuutta

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
10.11.2020 klo 9.34

Espoon kaupunki tehostaa kiinteistöjensä energiatehokkuutta hiilineutraaliustavoitteidensa mukaisesti. Kaupunki on valinnut kiinteistöjensä energianhallintaan ja rakennusautomaation etäkäytön kehittämiseen palvelutuottajaksi Caverionin.

Espoon ja Caverionin välisen palvelusopimuksen piiriin liitetään vaiheittain Espoon kaupungin omistamat noin 400 kiinteistöä sekä tulevaisuudessa myös valmistuvia ja peruskorjattavia kiinteistöjä. Palvelut tukevat kaupungin asettamia ympäristövastuullisuuden tavoitteita ja niiden avulla luodaan paremmat edellytykset jatkuvaan energiatehokkuuden parantamiseen ja rakennusautomaatiojärjestelmien hyödyntämiseen kiinteistöjen ylläpidossa.

Caverion vastaa kiinteistöjen energiankulutuksen jatkuvasta seurannasta ja raportoinnista sekä energiakatselmuksista ja -todistuksista. Päätoiminen energiamanageri seuraa kiinteistöjen kiinteistötekniikan toimintaa ja esittää energiatehokkuuteen liittyviä toimenpiteitä, opastaa ja tekee laskelmia säästöpotentiaalista.

Palvelusopimukseen sisältyy myös rakennusautomaatiojärjestelmien etähallinta sekä niiden etäkäytön mahdollistavan infrastruktuurin kehittäminen. Kiinteistöjen olosuhteiden ja energiankulutuksen jatkuvalla seurannalla pystytään mahdollisiin olosuhdehaittoihin puuttumaan jo ennen niiden ilmenemistä. Seurantatiedon perusteella pystytään myös kehittämään taloteknisten järjestelmien toimintaa.

”Olemme tyytyväisiä, että saamme yhdeltä kumppanilta molemmat palvelut. Näiden palveluiden avulla pääsemme lähemmäksi Kuntien energiatehokkuussopimuksen tavoitteitamme, jotka ovat vuosittain lähes puoli miljoonaa euroa”, Tilapalvelujen toimitilapäällikkö Mauri Laurila sanoo.