Kalajärven koulu, päiväkoti ja nuorisotila

Hankekuvaus: 

Koulurakennuksen peruskorjauksen sijaan uusi koulurakennus rakennetaan uudisrakennuksena. Hankkeella pyritään tarjoamaan alueen lapsille ja nuorille terveet ja turvalliset koulutilat sekä varmistamaan rakennushankkeen kustannustehokkuus.

Kalajärven uuteen koulurakennukseen suunnitellaan monikäyttöiset taito- ja taideaineiden tilat sekä liikuntasali. Kolmeen osaan jakautuva liikuntasali mahdollistaa yleisten liikuntalajien harrastamisen esimerkiksi voimistelun, lentopallon, koripallon ja sulkapallon pitkittäin ja poikittain sekä futsalin, salibandyn ja käsipallon juniorikentällä. 

Lisäksi päiväkodin ja nuorisotilan käyttöön suunnitellaan monitoimisali. Myös koulun piha-alueelle toteutetaan monipuolinen ympärivuotinen lähiliikuntapaikka niin koululaisten kuin lähialueen asukkaidenkin käyttöön.

Kalajärven vanha koulu puretaan eri vaiheissa: A- ja B-osan purku kesällä 2021 sekä C- ja D-osan purku syksyllä 2023, kun uusi koulu on valmistunut.

Päiväkodin rakentaminen alkaa heti purkujen jälkeen ja se valmistuu kesällä 2024.


Osoite: Kalajärven puistotie 5, Espoo.
Suunnittelu:  valmistui helmikuussa 2021.
Rakentamisen tavoiteaikataulu: Koulurakennus valmistuu kesällä 2023, päiväkoti ja nuorisotila kesällä 2024 sekä pihalle rakentuva liikuntakenttä joulukuussa 2024.
 

Kalajärvi_pieni
Havainnekuva:  Projekt Kuubis