Jousenkaaren koulu

Jousenkaaren vuonna 1960 valmistunut kaksikerroksinen alakoulu korvataan uudisrakennuksella, joka sijoitetaan nykyisen koulun urheilukentän kohdalle.

Tilat suunnitellaan helposti valvottaviksi. Selkeä pohjaratkaisu, avoimuus, sujuvat kulkureitit ja riittävä valaistus lisäävät turvallisuutta ja viihtyisyyttä. Tila- ja sisustusratkaisuissa otetaan huomioon lapsen mittakaava ja näkökulma. Kalustuksessa otetaan huomioon myös henkilökunnan työergonomia ja uusien ICT-ratkaisujen käyttö pedagogisessa toiminnassa.

Koulun tilat ovat monikäyttöisiä ja joustavia. Lasten määrä, ikäjakautuma ja toimintatavat voivat muuttua rakennuksen elinkaaren aikana. Tiloja ei varusteta liian tarkasti tiettyyn käyttöön, vaan tiloja tulee voida muokata irtokalusteilla ja välineillä yhä uusiin käyttötarkoituksiin.

Jousenkaaren koulu toimii kesään 2019 saakka Rehtorintien väistötiloissa ja sen jälkeen Uusikumpuun keväällä 2019 valmistuvassa väistötilakäyttöön tarkoitetussa kiinteistössä uuden koulun valmistumiseen asti.

Aikataulu: toteutussuunnitelmat 9/2019-5/2020, rakennusaika 6/2020-11/2021, käyttöönotto 1/2022.

Osoite: Jousenkaari 10, Espoo.