Pikaraitiotien raiteiden rakentaminen Otaniemessä ja Leppävaarassa alkaa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
27.4.2020 klo 13.39

Pikaraitiotie Raide-Jokerin raiteiden rakentaminen alkaa Maarintiellä Otaniemessä ja Linnoitustiellä Leppävaarassa heti vapun jälkeen.

 Havainnekuva Raide-Jokerista Otaniemen Ainonaukiolla.

Myöhemmin kesän 2020 aikana rataa rakennetaan Espoossa Vaisalantiellä, Lahdenpohjanraitiolla, Alberganesplanadilla, Leppävaarankadulla, Perkkaantiellä sekä Ravitiellä.

Kiskot kuljetetaan paikalle noin 18 metrin pätkissä. Niiden kuljetus ja asentaminen vaativat tilaa, joten liikenteelle saattaa aiheutua tilapäisiä häiriöitä. Asennustöitä tehdään liikenteen sujuvuuden ja turvallisuuden vuoksi myös yötöinä. Yötöistä tiedotetaan lähiympäristön asukkaita aina etukäteen.

Radan asennuksen jälkeen kaduilla jatkuvat muut työt kuten radan pintarakenteiden ja muiden kadun osuuksien rakentaminen. Ratarakentamisen kiireisin rakentamiskausi on kesällä 2021.

Ilmakuva Raide-Jokerin työmaalta Alberganesplanadilla.
Myöhemmin kesän 2020 aikana rataa rakennetaan Alberganesplanadilla. Kuva: Raide-Jokeri

Raiteet lisäävät kaupungin vetovoimaa

Pikaraitiotie Raide-Jokerin uskotaan tuovan merkittäviä positiivisia vaikutuksia Espoon kaupunkikehitykseen ja elinvoimaan. Raide-Jokeri mahdollistaa uusia asuntoja 22 000 espoolaiselle ja 20 000 uutta työpaikkaa.

Uusi pikaraitiolinja kytkee yhteen Espoon merkittävimmät teknologia-alan työpaikka-alueet, Keilaniemen, Otaniemen ja Leppävaaran. Raide-Jokeri yhdistää myös länsimetron ja Espoon päärautatieaseman Leppävaaran junaraiteet yhdeksi kokonaisuudeksi. Raide-Jokerin päätepysäkiltä Keilaniemestä pääsee raiteita pitkin lentoasemalle saakka. Vaihtaminen metron ja pikaraitiotien välillä onnistuu myös Otaniemessä.

Lisätietoa Raide-Jokerin sivuilta.