Etelä-Tapiolan lukion opiskelijat kasvattavat sirkkoja ja toimivat sirkkayrittäjinä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
16.10.2017 klo 13.19

Etelä-Tapiolan lukion opiskelijat ovat syksyn ajan opetelleet hyönteisten kasvattamista kontissa. Lauantaina 14.10. järjestettiin ensimmäisen kerran sirkkatapahtuma, jossa kaupunkilaiset pääsivät tutustumaan sirkkakontin toimintaan ja maistelemaan tulevaisuuden ruokaa. Sirkkaruoka herätti paljon kiinnostusta.

Sirkkojen kasvatus on osa Nuori Yrittäjyys -ohjelmaa, jonka tukemana Etelä-Tapiolan lukiolaiset ovat perustaneet sirkkapatukoita valmistavan Bugman’s Best -yrityksen. Parikymmentä lukiolaista on ottanut vastuun sirkkojen päivittäisestä ruokinnasta syksyn ajan. Yhdessä laatikossa on 6 000 sirkkaa, joita ruokitaan kananrehulla ja vihanneksilla. Sirkat ovat valmiita syötäviksi 40 päivässä.

Lauantaina tarjolla oli sirkkapatukoita, paahdettuja sirkkoja ja sirkkamokkakakkua. Sirkkapatukat olivat niin suosittuja, että ne loppuivat 20 minuutissa, mutta nuoret yrittäjät valmistivat patukoita heti lisää ja nekin menivät kaupaksi.

Etelä-Tapiolan lukiolaiset kasvattavat sirkkoja ainakin tämän lukuvuoden ajan. Sirkkoja valmistetaan lukion opiskelijoille ruoan lisukkeeksi ja loput myydään. Tuotoilla tuetaan kestävän kehityksen hankkeita. Sirkkakontti on Espoon kaupunkitapahtumien ja Etelä-Tapiolan lukion yhteinen Suomi 100 -hanke, jonka puitteissa kontin avajaiset järjestettiin yhteistyössä Näyttelykeskus WeeGeen sekä EntoCuben kanssa.

Sirkkaprojektista voi kuulla lisää Educa-messuilla 27.1.2018 Espoon messuosastolla.

sirkkakioski

Lue lisää aiheesta:

Iltalehti: Katso kuvat: Espoolaislukiolaiset tekivät hyönteisistä herkkuja - sirkkapatukat vietiin käsistä

MTV: Lukiolaiset kasvattavat hyönteisiä - Sirkkaherkut maistuivat Espoossa