Reilumpi Espoo tehdään arjen pienillä teoilla

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
21.10.2019 klo 15.02

Espoo on Reiluna kaupunkina jälleen mukana valtakunnallisella Reilun kaupan viikolla 21.-27.10.2019 muistuttamassa Reilun kaupan olemassaolosta ja siitä, miten kukin meistä voi omilla ostosvalinnoillaan vaikuttaa.

Reilulla kaupalla tavoitellaan maailmaa, jossa kehitysmaiden viljelijöillä ja työntekijöillä on mahdollisuus turvattuun ja kestävään toimeentuloon sekä mahdollisuus päättää itse omasta tulevaisuudestaan. Reilun kaupan kriteerien mukainen viljely on myös ympäristöystävällistä, sillä viljelylle on asetettu tiukat ympäristökriteerit.

Espoon kaupunki sitoutui Reilun kaupan tuotteiden käyttöön jo kymmenen vuotta sitten. Käytämme Reilun kaupan tuotteita erityisesti ruokapalveluissamme. Kahvia kuluu vuodessa noin 8000 kg. Merkittävä tuote on myös Reilun kaupan banaani, jota käytetään vuodessa noin 6000 kg. Reilun kaupan viikolla Espoon kouluissa ja päiväkodeissa tarjotaan lounaan yhteydessä Reilun kaupan banaanit torstaina 24. lokakuuta.

Myös muissa kaupungin hankinnoissa kiinnitetään huomiota Reilun kaupan sertifikaattiin mahdollisuuksien mukaan. Kaupunki kannustaa asukkaita ja paikallisia yrityksiä samaan. Jokainen voi olla mukana tekemässä Reilua Espoota arjen pienillä teoilla!

Lue myös: Espoo täyden kympin Reilun kaupan kaupunki