Työpaikan arvot näkyviksi

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Moni työpaikka on arvoissaan sitoutunut ihmisten ja ympäristön hyvinvoinnin edistämiseen. Reiluilla valinnoilla työpaikan kahvipöydässä voidaan huomioida niiden työntekijöiden hyvinvointi, joiden ansiosta saamme päivittäin nauttia monista kaukaa tulevista tuotteista.

  • Järjestä työkavereiden kanssa reilu kahvitauko, jossa nautitte Reilun kaupan kahvia ja teetä sekä mahdollisesti muita tuotteita: suklaata, hedelmiä, sokeria, hunajaa, leivonnaisia… Tilaa kahvihuoneeseen esitteitä Reilusta kaupasta ja tuo kahvittelun lomassa esille, miten järjestelmä parantaa kehitysmaiden viljelijöiden toimeentuloa.

  • Reilun kaupan kahveja on Suomessa myynnissä jo yli 200 erilaista. Ottakaa maisteluun muutama erilainen ja äänestäkää oma suosikkinne. Voitte järjestää maistelun sokkona ja ottaa mukaan myös sen kahvin, jota yleensä juotte kahvihuoneessa.

  • Ehdota työkavereille ja esimiehelle, että työpaikalla siirrytään käyttämään Reilun kaupan tuotteita säännöllisesti. Jos esimerkiksi kahvin vaihtaminen aiheuttaa vastustusta, voitte aloittaa muista tuotteista, kuten teestä ja sokerista. Kun käytätte reiluja tuotteita säännöllisesti, ilmoita työpaikka mukaan Reilu Espoo -arvonimen tukijaksi.

  • Viesti työpaikkanne reiluista arvoista myös asiakkaille ja sidosryhmille. Jos palaverissa tarjottu kahvi on Reilun kaupan kahvia, liimaa termospulloon siitä kertova tarra. Linkitä työpaikan sivut Reilu Espoo -sivuille ja kerro, että olette mukana tekemässä Reilua kaupunkia.

  • Jätä työpaikan ruokalaan tai suosimaasi lounaspaikkaan palautetta, jos niissä ei vielä ole käytössä Reilun kaupan tuotteita. Kiitä, jos tuotteita on valikoimassa.

  • Ehdota, että työpaikan promootiotuotteiksi ja liikelahjoiksi valittaisiin Reilun kaupan puuvillasta valmistettuja kangaskasseja tai pyyhkeitä, reilua kahvia, teetä, viiniä tai suklaata tai muita eettisesti tuotettuja elintarvikkeita ja käyttöesineitä.
Espoon ympäristökeskuksen Reilu kahvitauko
Espoon ympäristökeskuksen väki nauttimassa reilusta kahvitauosta. Kuva: Ympäristökeskus