Reiluja tekoja Espoossa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Reilun kaupan järjestelmä parantaa kehitysmaiden viljelijöiden asemaa kansainvälisessä kaupankäynnissä. Tuottajalle maksettava hinta kattaa kestävän tuotannon kustannukset ja lapsityövoiman hyväksikäyttö on kielletty. Espoon kaupunki ja lukuisat muut espoolaiset toimijat ovat mukana edistämässä oikeudenmukaista kaupankäyntiä:

- Espoo Cateringin yli 250 toimipisteessä käytetään Reilun kaupan tuotteita ja esimerkiksi Reilua kahvia juodaan kaupungin palvelutaloissa, sairaaloissa, lounasravintoloissa ja muissa toimipisteissä vuosittain lähes miljoona kupillista.

- Espoossa on helppo herkutella reilusti! Lukuisat kaupungin ravintolat, kahvilat ja hotellit tarjoavat asiakkailleen Reilun kaupan tuotteita. Reilut ravintolat ja kahvilat löydät sivulta Ketkä ovat mukana? ja Espoo Guide -oppaasta (s. 21).

- Reilun kaupan tuotteet ovat luonteva valinta tapahtumiin, jotka haluavat kantaa vastuun sekä paikallisesta että globaalista hyvinvoinnista. Espoon Rantamaratonilla on vuodesta 2012 alkaen herkuteltu Reilun kaupan banaaneilla ja Espoo Ciné tarjoaa kävijöilleen mahdollisuuden rentoutua festariloungessa Reilun kaupan kahvia nauttien.

- Reilua kauppaa voi edistää myös pienin tempauksin. Kilonpuiston koulun oppilaat järjestivät lokakuun 2012 kunnallisvaalien yhteydessä Reilun vaalikahvilan keräten samalla rahaa luokan retkikassaan. Hösmärinpuiston koulu on Suomen ensimmäisenä peruskouluna saanut Reilun kaupan koulun arvonimen.

- Reilun kaupan kaupungin arvonimeä ei olisi voitu saavuttaa ilman Espoon seurakuntien sitoutumista. Kaikki Espoon evankelis-luterilaiset seurakunnat ovat sitoutuneet Reilun kaupan tuotteiden käyttöön.

Mikä on sinun reilu tekosi? Tervetuloa mukaan tekemään Espoosta entistäkin reilumpaa kaupunkia!

Kahvivaalit Pihatalon ruokalassa
Reilun kahvin maistatusta Espoo Cateringin Pihatalon henkilöstöravintolassa lokakuussa 2012.