Espoo haluaa olla ilmastotyön edelläkävijä ja suunnannäyttäjä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
6.6.2019 klo 7.53

Espoossa asukaskohtaiset ilmastopäästöt ovat pienimmät kaikista pääkaupunkiseudun kunnista. Espoon tavoitteena on olla pysyvästi Euroopan kestävin kaupunki ja hiilineutraali 2020-luvulla. Tavoite on mahdollista saavuttaa olemalla ilmastotyön edelläkävijä ja suunnannäyttäjä yhdessä kumppaneiden ja kuntalaisten kanssa.  

Espoo on edelläkävijäkaupunkina sitoutunut saavuttamaan YK:n kestävän kehityksen, Agenda2030:n tavoitteet, vuoteen 2025 mennessä. Yksi Espoon toiminnan painopiste on ilmastotyö. Tavoitteena on kumppaneiden kanssa kehittää merkittäviä edelläkävijäratkaisuja, tuotteita ja palveluja, joilla voidaan ratkaista kestävään kehitykseen liittyviä haasteita globaalisti. 

Ilmastoveivi2019 yhdistää suomalaiset iästä, taustasta ja elämäntilanteesta riippumatta toimimaan yhdessä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Ilmastoveivillä vaaditaan Suomea ottamaan johtoaseman ilmastonmuutoksen pysäyttämisessä. Ilmastoveivi2019 on koko kansan puoluepoliittisesti sitoutumaton kansalaiskampanja. 

- Olemme sitoutuneet siihen, että vuonna 2030 Espoo on hiilineutraali. Espoo on myös valittu YK:n edelläkävijäkaupungiksi YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden saavuttamisessa. Ilmastoveivi auttaa meitä näihin tavoitteisiin pääsemisessä, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä sanoo.

Vetoomuksen voi allekirjoittaa osoitteessa www.ilmastoveivi2019.fi ja se luovutetaan Suomen tulevalle pääministerille 1.7.2019. 

Lisätietoja Espoon ilmastotyöstä: espoo.fi/kestavakehitys

Seuraa kampanjaa myös sosiaalisessa mediassa: 
#ilmastoEspoo
#kestäväEspoo
#ilmasto
#kokoaansuurempi 
#ihmeitä
#ilmastoveivi2019