Kaupunkisoutuveneiden vuokraus alkoi Espoossa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
29.6.2018 klo 15.56

Kaupunkisoutuvene

Tänään perjantaina Espoon Rantaraitin varrelta voi vuokrata kaupunkisoutuveneitä ensimmäistä kertaa. Avaimet laiturille noudetaan kunkin rannan kahvilasta, eli Haukilahden rannan kahvilasta, Nokkalan Majakasta, Keilaniemen vesiurheilukeskus Laguunista sekä Otsolahden rannan kahvilasta.

Soutamaan pääsee kerrallaan kahdeksi tunniksi kahviloiden aukioloaikoina. Kahviloilla on avaimet laitureille, joista veneen saa käyttöönsä voimassaolevaa varausta vastaan. Varaus tehdään Skipperin kautta, ja koko kesän kausi maksaa 20 euroa. Skipperi vastaa veneiden vuokrauksesta. Espoon kaupunki tarjoaa veneiden laituripaikat sekä valvoo, että veneet pysyvät hyvässä kunnossa.

Veneitä on jokaisessa rannassa kaksi, esimerkiksi Haukilahdessa ne ovat nimeltään Ämpäri ja Äyskäri. Vene palautetaan takaisin samaan laituriin, josta soutamaan on lähdetty. Pelastusliivit ovat veneissä valmiina, ja niitä on kussakin veneessä neljälle aikuiselle ja kahdelle lapselle.

Kaupunkisoutuveneet tarjoavat jokaiselle mahdollisuuden päästä soutamaan helposti ja turvallisesti. Palvelua tullaan kehittämään jatkossa yhdessä Skipperin kanssa ja tulevaisuudessa kaupunkiveneitä sijoitetaan mahdollisesti myös muihin Espoon rantoihin.