Tapiolan keskustan aukioiden käyttöopas ohjaa julkisen ulkotilan tapahtumakäyttöä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
30.7.2019 klo 10.28

Tapiolan keskustan aukioiden käyttöoppaan tarkoituksena on ohjata keskustaalueen julkisen ulkotilan tapahtumakäyttöä. Tapiolan monimuotoisen keskustan ulkotiloissa on erilaisia alueita, jotka tulee jättää väliaikaisistakin toiminnoista vapaiksi.

Käyttöopas ohjaa erilaisten kaupunkitapahtumien sekä väliaikaisten toimintojen järjestelyä sekä lupien hakemista ja myöntämistä: oppaan mukainen kaupunkitilan käyttö jättää vilkkaat ohikulkureitit vapaiksi sekä huomioi alueen toimivuuden ja turvallisuuden kannalta tärkeät tilavaraukset.

Tapiolan arvokkaassa ympäristössä on tavoitteena ylläpitää laadukasta ympäristöä myös tapahtumien ja väliaikaisten rakenteiden kohdalla. Käyttöopas ohjaa pystytettävien rakenteiden esteettistä laatua ja rakennustapaa yhdenmukaisen ja tyylikkään kaupunkikuvan saavuttamiseksi.

Tapiolaan on jo asuinalueen ensimmäisten kehitysvaiheiden yhteydessä tuotu kaupallisen keskittymän konseptit asuinrakentamisen yhteyteen. Tänä päivänä Tapiolasta, yhdestä Espoon viidestä kaupunkikeskuksesta, on muodostunut merkittävä kaupallinen keskus sekä metro- ja bussiliikenteen solmukohta.

Suur-Tapiolan alueen asukasluku sekä keskusta-alueen kävijämäärä ovat kasvaneet huomattavasti. Tapiolan kävelykeskustan ansiosta sen kaupunkitilassa on miellyttäviä ja suojaisia taskuja pienempimittakaavaisille tapahtumille sekä laajempia aukioita suurten tapahtumien käyttöön.

Lataa opasTapiolan keskustan aukioiden käyttöopas (pdf, 7926 Kt)