Rakentaminen

Tapiolan keskuksessa 70- ja 80-luvulla rakennettuja taloja puretaan ja tilalle rakennetaan uusia, mutta Tapiolan puutarhakaupungista suurin osa jää koskemattomaksi.

Kulttuurikeskus ja Kulttuuriaukio ympäristöineen uudistuvat. Alueen suunnittelua jatketaan arkkitehtuurikilpailun voittajaehdotuksen, Uusikuun, pohjalta.

Espoon teatterille on suunnitteilla uudet tilat Kulttuurikeskuksen yhteyteen samalla, kun keskus uudistetaan peruskorjauksessa. Kaupinkallion pysäköintitalo puretaan.

Katso video
Tapiola vuonna 2025

Tapiolan Keskustorniin on suunnitteilla uusi korkeatasoinen, yli 200 huonetta sisältävä hotelli. Hotellin tiloja tulee lisäksi myös Kulttuuriaukion eteläreunaan nykyisen ns. Marimekkotalon paikalle rakennettavaan uudisrakennukseen. Rakennukseen on hotellitoimintojen lisäksi suunnitteilla monipuolisia palveluja.

Jalankulkijoille avataan uusia reittejä syksyllä 2019. Silloin valmistuu myös uusi Merituulentori, jonka alle tulee pyöräparkki yli 400 polkupyörälle. Parkkitilasta on suora kulkuyhteys metroasemalle.

Kehä1:n liikenne siirtyy tunneliin alkuvuoden 2019 aikana. Tunnelin päälle Tapiolan ja Keilaniemen väliin rakennetaan puisto. Puistokannelle rakennettavat kevyen liikenteen väylät tuovat Tapiolan Itärannasta hyvät yhteydet metrolle ja Keilalahden rantaraiteille.

Uusi tunneli sekä hankkeessa rakennettavat eritasoliittymät parantavat turvallisuutta ja edesauttavat liikenteen sujuvaa kulkemista. Lähialueille kulkeutuva melu ja liikenteen päästöt vähenevät.

Tapiolan urheilupuiston jalkapallostadionin ja siihen liittyvien tilojen kehittäminen on niin ikään käynnissä.

Havainnekuva: Kulttuuriraitti Tapiolassa.
Tapiolan Kulttuuriraitti. Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Sarc Oy.