”Silta on meidän” - Siivouspäivä levittäytyy Espoon keskuksen ylikulkusillalle 28.5.

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
12.5.2016 klo 13.00

Valtakunnallista Siivouspäivää vietetään 28.5. Kaupunki antaa kierrätystapahtuman käyttöön Espoon keskuksen asemasillan, jossa on tarkoitus järjestää tulevaisuudessa yhä enemmän kaupunkitapahtumia.

Espoon keskuksen sillan valtaavat Siivouspäivän kirpputorit ja markkinatunnelma lauantaina 28.5. klo 10–14. Tapahtuma on osa valtakunnallista Siivouspäivää, joka järjestetään kahdesti vuodessa.

”Kaupungilta tämä vaatii vain sen, että annamme sopivan tilan kansalaisten käyttöön”, sanoo projektinjohtaja Mikko Kivinen.

Toukokuun viimeisenä lauantaina kuka tahansa voi tulla myymään tarpeettomiksi jääneitä tavaroitaan sillalle, joka ylettyy Espoon keskuksessa junaradan puolelta toiselle. Läpinäkyvien seinien läpi voi ihailla näkymiä kaukanakin. Silta on myös katettu, joten sadepäivän sattuessa Siivouspäivän viettäjiä ei uhkaa kastuminen.

Siivouspäivä on vasta ensimmäinen tapahtumista, joilla on tarkoitus tulevaisuudessa elävöittää Espoon keskuksen siltaa.

”Tarkoituksenamme on, että sillalla voi pian järjestää muitakin tapahtumia. Haluamme aktivoida ihmisiä ja luoda uudenlaista kaupunkikulttuuria Espoon keskukseen”, sanoo Kivinen.

Kaupunkilaisille itselleen annettaisiin mahdollisuus tapahtumien suunnitteluun ja järjestämiseen, kaupunki taas tarjoaisi käyttöön sopivan tilan.

”Kun alueella liikkuu enemmän ihmisiä, siitä tulee myös turvallisempi. Ennen kaikkea haluamme saada lähiseudun ihmiset tuntemaan itsensä osallisiksi alueen käyttöön”, Kivinen sanoo.

Katso lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet Espoon keskuksen Facebook-tapahtumasta