Raide-Jokeri lisää Espoon elinvoimaa entisestään

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
4.6.2020 klo 14.40

Pikaraitiolinja Raide-Jokerin rakentamista on vuosi takana. Poikkeuksellisesta keväästä huolimatta rakennustyöt ovat edenneet vauhdilla. Espoolle pikaraitiotie merkitsee lisää elinvoimaa, eli uusia asukkaita ja työpaikkoja.

Havainnekuvassa Raide-Jokeri kulkee reitillään puistomaisemassa.
Havainnekuvassa Raide-Jokeri Otaniemessä. Kuva: Raide-Jokeri.

Keilaniemestä Itäkeskukseen ulottuva Raide-Jokeri yhdistää Espoon merkittävimmät teknologia-alan työpaikka-alueet, Keilaniemen, Otaniemen ja Leppävaaran toisiinsa mahdollistaen samalla uusia asuntoja 22 000 espoolaiselle ja 20 000 uutta työpaikkaa.

”Raide-Jokerin merkitys Espoon kaupunkikehitykselle ja elinvoimalle on valtava. Raide-Jokeri jatkaa metron mukanaan tuomaa kasvua Espoossa kestävällä tavalla, kun palvelut, työpaikat ja asuminen sijoittuvat hyvien joukkoliikenneyhteyksien äärelle”, sanoo Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo.

Päätepysäkki kehittyvässä Keilaniemessä
 

Raide-Jokerin päätepysäkiltä Keilaniemestä pääsee raiteita pitkin lentoasemalle saakka. Päätepysäkin ja metroaseman tuntumaan on suunnitteilla maanalainen pysäköintilaitos, joka luo mahdollisuuden tehostaa maankäyttöä huomattavasti.

”Keilaniemi on pääkaupunkiseudulla ja valtakunnallisesti poikkeuksellisen tärkeä yritysalue, jonne on tulossa runsaasti uutta toimisto- ja liiketilaa, hotelleja ja myös asumista. Alueella on vireillä useita kiinteistökehityshankkeita”, Isotalo jatkaa.

Muun muassa Fiskars Groupin uutta pääkonttoria rakennetaan parhaillaan Keilaniemeen. Tuorein uutinen Keilaniemestä kuultiin juuri, kun Helsingissä sijaitsevan Allas Sea Poolin omistavalle Nordic Urban Oy:lle myönnettiin suunnitteluvaraus kelluvan uinti- ja hyvinvointikeskuksen toteuttamiseksi.

Kuvassa on Fiskars Groupin pääkonttorirakennus ja ihmisiä kävelemässä ulkona.
Fiskars Groupin pääkonttori muuttaa Keilaniemeen vuoden 2022 alussa. Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto SARC.

Rakennustyöt etenevät aikataulussa
 

Raide-Jokerin maanrakennustöitä on tehty viime kesästä lähtien, ja tänä keväänä on päästy asentamaan ensimmäisiä raiteita Espoon päässä Otaniemeen sekä Leppävaaraan. Mittavasta urakasta valmiina on noin 20 prosenttia. Rakennustyöt etenevät aikataulussa. Työt jatkuvat vuoden 2023 loppuun asti, minkä jälkeen on varattu aikaa viimeistelytöille ja koeajoille. Liikennöinti alkaa kesäkuussa 2024.

Raide-Jokerin rakentamisen ensimmäinen vuosi takana
Lue lisää Raide-Jokerista
Lue lisää Keilaniemestä
Lue lisää Otaniemestä
Lue lisää Leppävaarasta