Asuminen ja palvelut

Kalajärvi on Pohjois-Espoon aluekeskus. Kalajärvellä sijaitsevat lähipalvelut mukaan lukien Kalajärven palvelukeskus Ruskatalo, jossa sijaitsee aluekirjasto ja terveyskeskus. Palvelukeskuksessa sijaitsee myös Kalajärven kappeli.

Niipperissä sijaitsee vastaavastí kaksi koulua, useita päiväkoteja, kaksi päivittäistavarakauppaa sekä muita lähipalveluita.

Pohjois-Espoossa on noin 5 500 työpaikkaa, joiden oletetaan lisääntyvän puolella vuoteen 2030 mennessä. Työpaikat ovat keskittyneet Kehä III:n varteen Juvanmalmille ja Koskeloon, joissa on monipuolisia pienyrityksiä ja erikoiskauppoja. Marketanpuistoon on koottu viher- ja piharakentamiseen liittyvät palvelut.

Nuuksion kansallispuiston vieressä sijaitsevassa Suomen luontokeskus Haltiassa on tasokkaita tapahtuma- ja ravintolapalveluja. Siellä järjestetään myös näyttelyjä.

Pohjois-Espoon asukkaat ovat aktiivisia ja alueella toimii useita asukasyhdistyksiä. Kalajärvi-Seuran tavoitteena on kuusinkertaistaa Espoon pohjoisosien väestönkasvu. Se tarkoittaisi 25 000 uutta asukasta vuoteen 2040 mennessä.

Ohita kartta

Palvelujen merkit kartalla:

Liila: Päiväkoti

Vihreä: Koulu

Punainen: Sairaala tai terveysasema

Turkoosi: Hammashoitola

Klikkaamalla värimerkkiä saat näkyviin palvelun nimen ja osoitteen.

Voit suurentaa karttaa klikkaamalla ”Suurenna kartta”-painiketta. Iso kartta aukeaa uuteen välilehteen.

Ison kartan vasemmasta yläreunasta voit valita lisää näkyviin tulevia palveluja: Klikkaa vasemmassa yläreunassa kolmantena eli alimpana näkyvää symbolia, josta aukeaa useita eri valikkoja. Myös Palvelut-valikko löytyy sieltä. Pientä sinistä kolmiota klikkaamalla saat näkyviin listan palveluja. Rastita palvelut, jotka haluat karttakuvaan näkyviin.