Keilaniemenpuiston sillan rakentaminen alkaa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
25.11.2020 klo 9.56

Jalankulkuyhteyden parantamiseksi Itärannan ja Keilaniemen välille on tulossa uusi silta Keilaniemenpuistosta Kehä I:n tunnelin päältä metroaseman viereen. Sillan rakentaminen alkaa vuodenvaihteen tienoilla ja tavoitteena on saada silta käyttöön vapun tienoilla. Urakoitsijaksi on valikoitunut GRK Infra Oy.

Koska metroaseman ympäristö tulee muuttumaan tulevina vuosina vielä paljon, silta on tilapäinen, ja se tulee olemaan paikallaan arviolta 5-10 vuoden ajan. Silta on kuitenkin esteettisesti korkeatasoinen, värikkäin kolmiolevyin ja maisemaikkunoin elävöitetty. Se on myös katettu, jolloin käyttömukavuus on parempi. Siltarakenne on teräsristikko, jota on ajateltu voitavan hyödyntää myöhemmin myös muissa tilapäisissä kohteissa. Sillan arkkitehtuurin on suunnitellut arkkitehtitoimisto CJN Oy pääsuunnittelijana Jukkapekka Lonka ja rakennesuunnittelusta on vastannut Sweco Rakennetekniikka Oy.

Keilaniemen silta, havainnekuva koillisesta

Silta ylittää metroaseman ja Keilaniemen tunnelin välisen keskeneräisen tonttialueen, jossa on paljon työmaaliikennettä viereisten talonrakennushankkeiden johdosta. Sillalta pääsee alas metroaseman viereen portaita pitkin sekä hissillä. Ajettavaa polkupyöräyhteyttä ei ole, koska korkeuserosta johtuen yhteys olisi vaatinut pitkän luiskan, jota ei ole mahdollista toteuttaa. Polkupyöräyhteytenä säilyy Keilaniemenpuiston eteläpäässä oleva reitti. Suunnitelmissa myös puiston pohjoispäästä alas Keilaniementielle kulkeva jalankulku- ja pyörätie, joka voidaan toteuttaa sen jälkeen, kun sinne rakentuva toimistorakennus on valmistunut.