Rakentaminen

Niittykummussa asuntorakentaminen jatkuu tulevina vuosinakin vilkkaana. Uusia asuntoja on parhaillaan rakenteilla useissa pisteissä.

Niittykallion alueelta vanhat toimistorakennukset ja omakotitalot on jo purettu ja tilalle on nousemassa kerrostalokoteja noin 1 200 asukkaalle. Alueen odotetaan valmistuvan vuoden 2022 loppuun mennessä.

Merituulentien ja Olarin kirkon väliseltä alueelta on ensimmäinen alueen autoliikkeistä purettu ja tilalle on rakentumassa neljä asuinkerrostaloa tarjoten asumismahdollisuuden noin 600 uudelle asukkaalle. Nykyinen huoltoasema tulee siirtymään Mankkaanlaaksontien varteen, mikä mahdollistaa alueelle suunniteltavan toriaukion rakentamisen.

Niittykummun koulu pohjoispuoliselle Tonttumuorin alueelle on rakenteilla asuntoja noin 300 asukkaalle. Alueelle pohjoisreunaan toteutetaan myös matalampia pienimuotoisempia kerrostaloja.  

Entiselle Outokummun alueelle tullaan rakentamaan uusia asuinkerrostaloja noin 1 500 asukkaalle. Outokummun entisen pääkonttorirakennuksen uudistettuihin tiloihin on jo sijoittunut Uusikummun koulu. Alueelle rakennetaan lisäksi uusi päiväkoti.

Ydinkeskustan ilme muuttuu lähivuosina merkittävästi, kun Merituulentien eteläpuolisten asuntoyhtiöiden autopaikoitusta järjestellään uudestaan. Tämä mahdollistaa Merituulentien varteen viiden näyttävän asuinkerrostalon rakentamisen.

Voimallinen rakentaminen ei tarkoita alueen vehreyden katoamista. Alueen vanhoja puistoalueita siistitään ja uusiakin rakennetaan. Koiraihmisten iloksi Tonttumaalle rakennetaan uusi koirapuisto. 

Havainnekuva: Riihitontun korttelisuunnitelma Niiyytkummussa.
Riihitontun korttelisuunnitelma Niiyytkummussa. Havainnekuva: Arkkitehtitoimisto Jukka Turtiainen Oy.