Metrokeskuksessa kaikki palvelut kävelyetäisyydellä

Matinkylän metrokeskuksesta ja Ison Omenan ympäristöstä on muodostumassa kaupunkikeskus, joka tarjoaa varsin kattavat palvelut alueen asukkaille. Uusi palvelutori tarjoaa kaupungin järjestämiä palveluja yhdessä paikassa.

Terveys- ja sosiaalipalvelujen lisäksi palvelutorilta löytyvät nuorisopalvelut, kirjasto, yhteispalvelupiste sekä urheilu- ja asukaspuisto. Väestön ikääntyessä sekä senioripalveluiden ja senioriasumisen tarve että tarjonta kasvavat.

Matinkylän suuralueella on peruspalveluiden lisäksi yksityisiä erikielisiä päiväkoteja, Steiner-koulu ja lukio. Suurpeltoon on tulossa monikulttuurinen ja kansainvälinen koulukeskus Opinmäki. Aikuislukion mahdollisuutta tutkitaan.

Ison Omenan palvelut vetävät väkeä koko Espoon seudulta. Vuonna 2001 valmistunut kauppakeskus on Espoon toiseksi suurin ja tarjoaa yli sadan erikoisliikkeen palveluita. Kauppojen, ravintoloiden, kahviloiden, elokuvateatterin ja pankkipalveluiden lisäksi kauppakeskuksessa on muun muassa oma kirjasto, jonka yhteydessä on galleria.