Asuminen ja palvelut

Matinkylän suuralueella asuu 41 000 asukasta ja asukasmäärän odotetaan kasvavan, kun täydennysrakentaminen lähtee kunnolla käyntiin.

Ison Omenan palvelutori on uusi julkisten palvelujen palvelukonsepti, jonka tavoitteena on helpottaa kuntalaisten arkiasiointia. Palvelutorilta löydät kirjaston, nuorisopalvelut, neuvolan, terveysaseman, mielenterveys- ja päihdepalvelut, Kelan, asiointipisteen sekä HUS:n laboratorio- ja kuvantamistoiminnot. 

Ison Omenan palvelut vetävät väkeä koko Espoon seudulta. Vuonna 2001 valmistunut ja 2018 laajentunut kauppakeskus on Espoon toiseksi suurin ja tarjoaa yli sadan erikoisliikkeen palveluita.

Matinkylän suuralueella on peruspalveluiden lisäksi yksityisiä erikielisiä päiväkoteja, Steiner-koulu ja lukio.

Urheilupuistossa on jäähalli, kaksi tekonurmikenttää, kolme tenniskenttää, skeitti- ja parkouralue, BMX-rata sekä runsaasti muita liikuntamahdollisuuksia. Matinkylän uusi jääurheilukeskus avautuu syksyllä 2021, uuteen uimahalliin pääsee uimaan keväällä 2022.

Ohita kartta

Palvelujen merkit kartalla:

Liila: Päiväkoti

Vihreä: Koulu

Punainen: Sairaala tai terveysasema

Turkoosi: Hammashoitola

Klikkaamalla värimerkkiä saat näkyviin palvelun nimen ja osoitteen.

Voit suurentaa karttaa klikkaamalla ”Suurenna kartta”-painiketta. Iso kartta aukeaa uuteen välilehteen.

Ison kartan vasemmasta yläreunasta voit valita lisää näkyviin tulevia palveluja: Klikkaa vasemmassa yläreunassa kolmantena eli alimpana näkyvää symbolia, josta aukeaa useita eri valikkoja. Myös Palvelut-valikko löytyy sieltä. Pientä sinistä kolmiota klikkaamalla saat näkyviin listan palveluja. Rastita palvelut, jotka haluat karttakuvaan näkyviin.