Uusi Kera luodaan yhteistyön kautta

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
6.11.2019 klo 9.00

Uusi urbaani Kera on yksi ensimmäisistä paikoista kaupunkiradan varrella, jossa rakennetaan tulevaisuuden älykaupunkia. Keran kehittämisessä toteutetaan Espoon tavoitteita olla pysyvästi Euroopan kestävin kaupunki ja hiilineutraali 2020-luvulla. Kumppaniverkoston kanssa käynnistyneen yhteistyön avulla kehitetään älykkäitä ratkaisuja ja luodaan pysyvää arvoa.

Kaupungistuminen haastaa kaupunkien kehittämisen. Espoossa kestävää kasvua luodaan raiteiden varrelle. Kera toimii YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamisen näyteikkunana. Kerasta kehitetään urbaani kaupunginosa, jossa puhtaat ja älykkäät ratkaisut on hiottu huippuunsa. Keraa kehitetään digitaaliseen alustaan pohjautuvana kiertotalouden esimerkkialueena. Tarkoituksena on luoda merkittäviä ratkaisuja kuten uudet energiaratkaisut, liikkumisen muodot ja urbaani ruuantuotanto.

Muutos tehdään yhdessä kumppaneiden ja asukkaiden kanssa ja alueen kehittämiseksi on muodostettu uudenlainen verkostoyhteistyö.

”Kestävän kaupungin rakentaminen vaatii uudenlaista ajattelua ja verkostomaista toimintatapaa. Yhdessä kumppaneiden kanssa kehitämme älykkäitä ja puhtaita ratkaisuja, jotka mahdollistavat kestävän kasvun. Älykästä kaupunkia rakennetaan Espoossa asukas- ja asiakaslähtöisesti. Tavoitteena on sujuva, terveellinen ja turvallinen arki.” toteaa Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Kerassa muutoksen käynnistysvoimana toimii kumppaniverkosto, jonka kanssa alueen toiminnallisuutta kehitetään. Kaikki kehittäjäkumppanit ovat vahvasti sitoutuneet yhteisen tavoitteen mukaisesti Keran palvelujen kehittämiseen. Yhteistyöhön tarvitaan edelläkävijöitä nyt ja tulevaisuudessa. Yhteiskehittämisen malli sekä alueelle syntyvät ratkaisut ovat monistettavissa muille alueille.

”Yhteistyön avulla kehitetään alueen palveluita ja toimintoja, jotka toimivat niin alueen tilojen väliaikaiskäytössä, rakentamisvaiheessa kuin valmiilla alueella. Digitaalinen alusta toimii mahdollistajana alueen kehittymisessä, jossa asukkailla ja työntekijöillä on mahdollisuus hiilineutraaliin ja toimivaan arkeen.” kertoo projektipäällikkö Niina Nousjärvi.

Puhdas ja älykäs Kera -projekti on osa kaupungin Espoo-tarinaa toteuttavaa Kestävä Espoo -ohjelmaa. Projektissa on mukana kahdeksan kumppaniyritystä: A-Insinöörit Oy, Espoon Asunnot, Fortum Oyj, LähiTapiola, Neste Oyj, Nokia Oyj, Ramirent Oy ja SOK. Lisäksi projektissa ovat mukana Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra ja pääkaupunkiseudun Smart & Clean -säätiö.

Uuteen Keraan syntyy vähintään 14 000 ihmisen ja 10 000 työpaikan urbaani ja älykäs kaupunginosa. Kerassa on isojen yritysten pääkonttoreita ja uusi muutos on alkanut hiljentyneiden ja rouheiden teollisuushallien heräämisellä henkiin väliaikaiskäytössä. Kerasta rakennetaan kestävän kaupunkikehittämisen helmeä ja kansainvälistä referenssikohdetta, jossa kaupunki, yritykset ja eri toimijat yhdessä luovat uusia puhtaita ja älykkäitä asukkaiden arkea helpottavia ratkaisuja.

Lisätiedot

Lisätietoja: Espoo.fi/kera

Seuraa sosiaalisessa mediassa: #UusiKera ja #NewKera

Niina Nousjärvi, Puhdas ja älykäs Kera -projektipäällikkö, Espoon kaupunki
+358 43 825 8883, niina.nousjarvi@espoo.fi

Pekka Vikkula, projektijohtaja, Espoon kaupunki
+358 46 877 2601, pekka.vikkula@espoo.fi

Pasi Laitala, kestävän kehityksen johtaja, Espoon kaupunki
+358 43 8245 427, pasi.laitala@espoo.fi