Tunnustusta Kauklahdelle

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
24.8.2018 klo 18.00

Kauklahti-seura ry palkittiin Espoon yhteisönä ja kauklahtelainen kalakauppias Max Grönholm Espoon kasvattina. Espoon kasvattajayhteisön palkinnon sai Espoon Icehearts ry. Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän myöntämät tunnustuspalkinnot jaettiin 24.8.2018 Espoo-päivän juhlassa Espoon kartanolla.

Kauklahti-seura on onnistunut omalta osaltaan kasvattamaan kauklahtelaisten kylähenkeä ja yhteisöllisyyttä. Kauklahti-seuralla on tärkeä rooli monimuotoisen kaupunkilaistoiminnan koordinoijana, organisoijana, alustana ja kirittäjänä. Seuran työ vaikutti merkittävästi siihen, että Suomen Kotiseutuliitto myönsi Kauklahdelle Vuoden kaupunginosa 2018 -tunnustuksen.

Kalakauppias Max Grönholm on Kauklahteen perustamassaan kalakaupassa toteuttanut onnistuneesti visiotaan hyvästä, kokonaisvaltaisesta asiakaspalvelusta, jossa paitsi myydään laadukasta ruokaa myös jaetaan veloituksetta hyvää mieltä ja hyvinvointia asiakkaille ja asukkaille.  Kauppias näyttää esimerkkiä pien- ja erikoiskauppojen sekä yritysyhteistyön merkityksestä viihtyisälle kaupungille ja toimivalle yhteisölle.

Espoon Icehearts pyörittää neljää poika- ja kahta tyttöryhmää. Joukkueiden kasvattajat ja -ohjaajat sekä toiminnan vetäjä, Espoon Icehearts-lähettiläs Jyrki Tuukkanen ovat tehneet arvokasta työtään lasten ja koko kaupungin hyväksi ammattitaidollaan, tinkimättömällä sitoutumisellaan, aidolla sydämellään ja ehtymättömällä innostuksellaan. Icehearts on pitkäkestoista ja kokonaisvaltaista tukea lapselle. Toimintamalli perustuu arvomaailmaan, joka antaa jokaiselle lapselle mahdollisuuden. Se tukee lapsen kasvua itseensä luottavaksi ja toiset huomioonottavaksi joukkueen jäseneksi. Espoon Icehearts rakentaa sosiaalisesti kestävää Espoota.

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä: Yhteisöllisyyttä arjessa ja juhlassa

Kauklahti on vuoden kaupunginosa 2018

Kalakauppias Max Grönholmia haastateltiin Espoo-lehdessä keväällä  2018 

Suomen Icehearts ry