Asuminen ja palvelut

Kauklahdessa asuu noin 10 000 asukasta ja kaupunginosa kasvaa voimakkaasti. Espoon kaupunki suunnittelee uutta tiivistä asuinaluetta Kauklahden aseman tuntumaan, Lasihytin teollisuus- ja varastoalueelle. Lasihyttiin tavoitellaan monipuolisia liike-, työ- ja palvelutiloja. Koteja tulisi 4 000–5 000 asukkaalle.

Kauklahdessa on hyvät juna- ja bussiyhteydet. Suunnitteilla oleva kaupunkirata ulottuisi niin ikään Kauklahteen asti. Radan toteuttaminen odottaa vielä investointipäätöstä.

Kauklahdessa on paljon kunnallisia palveluja, kuten päiväkoteja, kouluja, asukaspuisto ja kirjasto. Lisäksi alueella on runsaasti yksityisiä palveluja. Palvelutarjonta paranee edelleen asukasmäärän kasvun myötä.

Kauklahti Espoo
Katunäkymä Kauklahdesta. Kuva: Olli Häkämies

Erikoistuneita kivijalkakauppoja löytyy kylämäisestä Kauklahdesta useita. Vanhin ruokayritys on 1800-luvulla perustettu Halmeen leipomo.

Luonnonläheisen Kauklahden Lasilaaksossa sijaitsee Fiskarsinmäen luonnonsuojelualue, jonka lintutornista voi havainnoida Espoonlahden runsasta linnustoa. Myös Espoonkartanon vanhalla kulttuurialueella on monipuolinen ja upea luonto. Ratsastusmahdollisuudet ovat hyvät Kauklahdessa.

Ohita kartta

Palvelujen merkit kartalla:

Liila: Päiväkoti

Vihreä: Koulu

Klikkaamalla värimerkkiä saat näkyviin palvelun nimen ja osoitteen.

Voit suurentaa karttaa klikkaamalla ”Suurenna kartta”-painiketta. Iso kartta aukeaa uuteen välilehteen.

Ison kartan vasemmasta yläreunasta voit valita lisää näkyviin tulevia palveluja: Klikkaa vasemmassa yläreunassa kolmantena eli alimpana näkyvää symbolia, josta aukeaa useita eri valikkoja. Myös Palvelut-valikko löytyy sieltä. Pientä sinistä kolmiota klikkaamalla saat näkyviin listan palveluja. Rastita palvelut, jotka haluat karttakuvaan näkyviin.