Uusi Finnoo toivottaa pyöräilijät tervetulleiksi

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
14.2.2020 klo 15.42

Uudessa meri- ja metrokaupunginosa Finnoossa panostetaan päästöttömään liikkumiseen, kuten pyöräilyyn ja pyörien liityntäpysäköintiin. Pyöräilijöille on luvassa reittejä vehreässä puistomaisemassa sekä runsaasti korkealaatuisia pysäköintipaikkoja. Sujuvia pyöräily-yhteyksiä Finnoon keskukseen rakennetaan kaikilta suunnilta.

Pyöräilijät ajelemassa pyörätiellä aurinkoisena kesäpäivänä.
Kuva: Heidi-Hanna Karhu.

Baanaa pitkin Finnooseen

Kaksi iloista nuorta naista merenrannan kevyen liikenteen väylällä.

Pyöräilijöitä hemmotellaan Finnooseen rakennettavalla pyöräilybaanalla. Baana kulkee Suomenlahdentieltä viheralueiden läpi ja Finnoon keskustan kautta Iivisniemen suuntaan. Se on pyöräilyn ehdoilla tehty laatureitti, jossa on erilliset pyöräily- ja kävelykaistat ja jota pitkin voi pyöräillä sujuvasti Matinkylän ja Espoonlahden suuntaan.

Pyöräilybaanan lisäksi Suomenlahdentien, Finnoonsillan ja Kaitaantien toiseen reunaan on tulossa eroteltu jalkakäytävä ja pyörätie, jotka ovat jo osin valmiina.

Pysäköintitilaa sadoille pyörille

Pyöräilijät saavat Finnooseen merkittävän määrän pysäköintitilaa. Metroaseman eteläisen sisäänkäynnin yhteyteen Meritien aukion kannen alle on suunnitteilla laadukas liityntäpysäköinti, jonne mahtuu tämän hetken suunnitelman mukaan noin 260 polkupyörää. 

Suunnitelmissa on myös toinen tasokas pyöräparkki, jonne mahtuu noin 160 polkupyörää. Tämä pysäköinti sijoittuu Finnoonsillan alikulkutunneliin, jonne ajetaan Kaitaantien reunasta alkavaa leveää ajoluiskaa pitkin. Tunneli tarjoaa käyttäjilleen myös taide-elämyksen. Sen toista seinää koristaa Kaitaan lukiolaisten suunnittelema taideteos ”Merenalainen maailma”.

Lisäksi torialueille on tulossa polkupyörien katoksellisia pysäköintipaikkoja.

Kaikki pysäköintisuunnitelmat vielä tarkentuvat.

Finnoo tehdään parhaista paloista

Finnoo on meren, metron ja luonnon äärelle nouseva 17 000 asukkaan kaupunginosa. Metroaseman ympärille nousee korkea keskusta, ja rakentamista ohjaavat Espoon kaupungin asettamat energiatehokkuuskriteerit. Ensimmäisten asuintalojen rakentaminen alkaa kevään 2020 aikana.

Havainnekuva Finnoon keskuksesta.
Havainnekuva: Cederqvist & Jäntti Arkkitehdit Oy. 

Finnoo