Merellisessä Finnoossa työt etenevät

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
3.2.2020 klo 11.49

Meren ja metron äärelle nousevassa Finnoossa rakennetaan uutta kiihtyvään tahtiin. Metrotyömaan lisäksi alueella on katujen ja kunnallistekniikan rakentaminen täydessä vauhdissa. 

Projektipäällikkö Johanna Salon mukaan työt etenevät alueella suunnitelmien mukaan. 

“Katuja ja kunnallistekniikkaa alkaa valmistua. Nyt pääkatujen rakentamisessa on meneillään toinen rakennusvaihe, jossa rakennetaan katujen puuttuvat osuudet. Viimeistelytyöt ovat jo käynnissä.”

Pääkatuja ovat Suomenlahdentie, Kaitaantie ja Finnoonsilta. Suomenlahdentiellä ja Kaitaantiellä liikenne jo kulkee. 

“Finnoonsilta jää vielä avaamatta liikenteelle Plantagenilta etelään päin alueella olevien työmaiden vuoksi.”

Kulkuyhteyksien rakentaminen ensimmäisiin asuintaloihin alkaa keväällä

Finnoonkallion alueella alkaa myöhemmin keväällä Peijinkadun, Peijinkujan ja Hannuksenpuisto-raitin rakentaminen. Peijinkatu ja Peijinkuja vievät Finnooseen rakennettaviin ensimmäisiin asuintaloihin, joiden rakennuttaja on Skanska. Hannuksenpuisto on noin 200 metriä pitkä kevyen liikenteen vehreä puistoraitti, jolla parannetaan kevyen liikenteen yhteyksiä pohjois-eteläsuunnassa. Työt valmistuvat arviolta vuoden 2021 aikana. 

Havainnekuva Finnoonkalliosta.

Visualisointi As. Oy Reimarista. Kuva: Skanska.

Katuja nimetään myös uudelleen. Nykyinen Hylkeenpyytäjäntie muuttuu Meritieksi, jolle on tulossa Finnoon keskuksen kohdalle näyttävä, arkkitehtoninen silta. Syvänsalmensillaksi nimetyn sillan suunnittelu alkaa tulevan kesän korvilla. 

Ennen Meritien työmaan käynnistymistä valmistuu uusi puistoraitti, Hylkeenpyytäjänpolku. Näin koululaiset saavat turvallisen koulureitin. Osa Hylkeenpyytäjänpolkua on jo valmis, ja loppuosaa koskeva suunnittelu on meneillään.

Finnoo tehdään parhaista paloista

Finnoo on meren, metron ja luonnon äärelle nouseva 17 000 asukkaan kaupunginosa. Metroaseman ympärille nousee korkea keskusta, ja rakentamista ohjaavat Espoon kaupungin asettamat energiatehokkuuskriteerit. Ensimmäisten asuintalojen rakentaminen alkaa kevään 2020 aikana.

Finnoonsatama aurinkoisena kesäpäivänä.
Finnoonsatama. Kuva: Marko Oikarinen


Finnoo

Tutustu Skanskan ensimmäisten asuintalojen aluemallinnokseen