Finnoon Djupsundsbäckenin asemakaava-alueen katujen rakentaminen on alkanut

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
9.8.2018 klo 12.20

Rakentaminen

Finnoon Djupsundsbäckenin katujen rakentaminen on aloitettu kesäkuussa. Urakan ensimmäinen vaihe valmistuu syksyllä 2019. Loppuvuoden aikana on tarkoitus aloittaa myös ensimmäisten asuintalojen rakentaminen.

Katujen rakentamisen ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan Hyljetien uusi linjaus, alueen itä-länsisuuntaiset kadut, Lapintilankatu ja Syväsalmenkatu. Samalla rakennetaan myös jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden yhteydet, muun muassa Hylkeenpyytäjänsilta, josta on yhteys Kaitaantielle.

Ensimmäiset asukkaat muuttavat alueelle vuoden 2019 loppuun mennessä

Ensimmäisten asuinrakennusten osalta tonttien luovutukset rakennuttajille järjestetään tulevana syksynä ja ensimmäisten asukkaiden on tarkoitus muuttaa alueelle vuoden 2019 loppuun mennessä. Loppuvuoden aikana on tarkoitus aloittaa ensimmäisten asuintalojen rakentaminen. Ensi vuonna taas aloitetaan alueen pysäköintirakennusten rakentaminen. Alueen asuntotuotannon uskotaan olevan kokonaisuudessaan valmis vuoden 2025 loppuun mennessä.

Koteja perheiden tarpeisiin

Alueen asuintalot ovat 5−12 kerroksisia kerrostaloja. Suurin osa kodeista on perheiden tarpeisiin suunniteltuja. Alueen ilme tulee olemaa vehreä ja vihreä, mitä tukevat esimerkiksi asukaspuiston rakentaminen ja Finnoon alueen liito-oravien suojelu. Liito-oravien reitit kulkevat alueen halki, joten nämä säilyvät viheryhteyksinä eikä niille rakenneta.

Kuvaaja: Heidi-Hanna Karhu