Ensimmäisen asuntokohteen rakentaminen Finnoossa alkoi

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
2.3.2020 klo 15.33

Finnoon ensimmäisen asuinkohteen rakentaminen on alkanut. Skanska rakentaa Finnoonkallion alueelle kahdeksankerroksisen asunto-osakeyhtiön Espoon Reimarin aivan Finnoon metroaseman viereen. Talo tarjoaa tuleville finnoolaisille yhteensä 64 kotia, joiden arvioitu valmistumisaika on syyskuu 2021.

Havainnekuva Finnoon uudelle asuinalueelle rakennettavasta Skanskan Reimarista
Visualisointi As. Oy Skanskan Reimarista. Kuva: Skanska

Meren ja metron äärelle nousevasta Finnoosta tulee uusi 17 000 asukkaan kaupunginosa. Alueen suunnittelun lähtökohtana on kestävä kehitys. Tulevilla finnoolaisilla on hyvät joukkoliikenneyhteydet, vehreät puistot, merelliset ulkoilureitit ja palvelut kävelyetäisyydellä. Rakentamista ohjaavat Espoon kaupungin asettamat energiatehokkuuskriteerit.

Katujen ja kunnallistekniikan rakentaminen on Finnoossa jo pitkällä. Pääkatujen rakentamisessa ollaan edetty viimeistelyvaiheeseen. Kevään aikana aloitetaan Peijinkadun, Peijinkujan ja Hannuksenpuisto-raitin rakentaminen. Peijinkatu ja Peijinkuja vievät ensimmäisiin asuintaloihin, joiden rakentaminen on nyt alkanut. Hannuksenpuisto on noin 200 metriä pitkä kevyen liikenteen vehreä puistoraitti.

Lisätietoa Finnoon meri- ja metrokaupunginosasta ja Skanskan Reimarista