Asuminen ja palvelut

Finnoon monipuolisesta asuntotarjonnasta löytyy koti jokaiselle. Alueella asuu sen valmistuttua kaikkiaan noin 17 000 asukasta.

Asuntorakentaminen keskittyy neljään erilaiseen alueeseen: urbaaniin metrokeskukseen, vehreään Djupsundsbäckeniin ja merelliseen Finnoonsatamaan sekä myöhemmin toteutuvaan pohjoisosan Finnoonkartanoon. Vehreät puistoväylät yhdistävät alueita. 

Finnoo havainnekuvaHavainnekuva: Cederqvist & Jäntti arkkitehdit

Ydinkeskustaan nousee korkeita asuinkerrostaloja, metroasema sekä kauppakeskus. Finnoonsataman merihenkiseen asuinalueeseen kuuluu olennaisena osana pienvenesatama. Satamasta tulee asukkaiden yhteinen meriolohuone julkisine aukioineen ja kahviloineen, jossa viihtyy, vaikka venettä ei omistaisikaan.

Alueen puistoista ja puistoyhteyksistä tulee viihtyisiä, ja ne sopivat myös asukkaiden aktiviteetteihin. Keskustan merenrantaan yhdistävä puisto tuo meren osaksi koko aluetta.

Metro jatkaa Finnooseen

Finnoon saavuttaa hyvin joukkoliikenteellä, sillä Länsimetron jatkon uusi kahden sisäänkäynnin metroasema sijoittuu Finnoon keskustaan, ja yhteydet metroasemalle toimivat.

havainnekuva FinnooHavainnekuva: AJAK Arkkitehdit