Me-talosta uusi kohtaamispaikka espoolaisille

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
22.9.2017 klo 14.33

Me-talon avajaiset 20.9.2017 Espoon keskuksessa keräsi paikalle noin 200-päisen joukon kuntalaisia, järjestöjen edustajia ja kaupungin työntekijöitä.

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä sanoi omassa puheessaan olevansa kiitollinen siitä, että Me-talo on avattu. ”Teemme erinomaista yhteistyötä Niceheartsin ja Me-säätiön kanssa. Tuotamme hyvää palvelua, ja paras kiitos tästä on se, että palveluja myös käytetään. Loistavaa, että saimme Me-talon tänään tänne Espooseen”, Mäkelä sanoi. Hän totesi myös, että Espoon paras voimavara on espoolaiset itse. Mäkelä toivoi pitkää yhteistyötä ja menestystä Me-talolle.

Me-talon tavoitteena on vähentää eri asuinalueiden välistä eriarvoistumista ja parantaa ihmisten hyvinvointia. Jokainen talo suunnitellaan kunkin alueen tarpeiden mukaisesti kuunnellen asukkaiden toiveita. Espoon Me-talon suunnitelmat aloitetiin vuosi sitten. ”Me-talo tarjoaa maksutonta ja vapaaehtoisuuteen perustuvaa toimintaa sekä tukea kaikenikäisille espoolaisille. Espoossa saimme käyttöömme hienon vanhan rakennuksen. Tämä on upea tila toteuttaa toimintaamme”, Me-säätiön toimitusjohtaja Ulla Nord kertoi.

Me-säätiön vision on, ettei Suomessa olisi yhtään syrjäytynyttä lasta ja nuorta vuoteen 2050 mennessä. Siihen keinoina ovat koulutus, uudenlaiset tavat tukea työllisyyttä, tarjota mielenterveyspalveluja ja löytää jokaiselle edes yksi harrastus. Me-säätiön tavoitteena on seuraavan 15 vuoden aikana avata 50 me-taloa.

Espoon Me-talon toimintaa koordinoi Nicehearts-yhdistys. Nicehearts ry on vuonna 2001 perustettu tyttö- ja naistoimintaa tuottava yhdistys, jonka tavoitteena on mahdollistaa, että tytöt, naiset sekä sellaisiksi itsensä kokevat löytävät oman paikkansa yhteiskunnassa sen tasa-arvoisina ja yhdenvertaisina jäseninä. ”Me-talo ei ole pelkästään naisten, vaan kaikkien talo. Me-talossa kävijä kohdataan yksilöllisesti ja tavoitteenamme on, että jokainen löytäisi mielekästä tekemistä Me-talossa. Tarjoamme tällä hetkellä esimerkiksi avointa kahvilatoimintaa, erilaisia ryhmätoimintoja, harrastusryhmiä ja tapahtumia. Kannattaa seurata Me-talon Facebook- ja Instagram-sivuja, niiden kautta saa nopeimmin tiedon talon kuukausiohjelmasta”, Niceheartsin toiminnanjohtaja Johanna Sjöholm sanoi.

Avajaisissa kuultiin nuorten artistien, kuten espoolaisen rap-lupauksen Andrei Makaroffin ja urbaania poppia soittavan Miro Miikaelin esitykset. Myös Espoon tanssiopiston tanssijat esiintyivät.