Espoon keskuksen uudistaminen jatkuu mittavalla purkutyöllä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
1.10.2020 klo 12.06

Espoon keskuksen kehittäminen etenee. Vanhan kaupungintalon ympärillä oleva maisema muuttuu, vaikka taloa koskevat lopulliset päätökset antavat vielä odottaa. Lokakuun alkupuolella aloitetaan Virastotalo 2:n purkaminen, joka kestää toukokuun 2021 loppuun saakka.

Pyöräparkki Espoon keskuksessa.
Uusi pyöräparkki, johon mahtuu 156 pyörää. 

Purku-urakka vaikuttaa sekä bussipysäkkien sijantiin että jalankulkureitteihin. Muun muassa Kirkkojärventien ylittävä silta puretaan. Purkutyömaan kohdalla olevat bussipysäkit siirtyvät purkutyön ajaksi uusien asuinkerrostalojen kohdalle. Kulkureitit merkitään opastein.

Purettavan vanhan virastotalon tilalle on suunnitteilla Espoolaistentalo, jonka arkkitehtuurikilpailu on tavoitteena käynnistää vielä tämän vuoden puolella.

Torilla tavataan

Kaupungintalon eteen on valmistumassa uusi tapahtuma- ja kohtaamispaikka Vaakunatori. Täysin valmis tori on marraskuun alkupuolella. Torin maamerkiksi nousee kuvanveistäjä Vesa-Pekka Rannikon isokokoinen valaistu taideteos. Teoksen pystyttäminen alkaa 5.10. Torille ja sen ympäristöön tulee uusia kukka- ja puuistutuksia.

Rakenteilla oleva Vaakunatori Espoon keskuksessa.
Vaakunatori on täysin valmis marraskuun alkupuolella. 

Myös Kirkkojärventien perusparannus on edennyt valmistumisvaiheeseen. Kevyen liikenteen turvallisuus paranee, sillä jatkossa pyöräilijöillä ja jalankulkijoilla on omat kulkureitit. Autoille Kirkkojärventiellä on yksi kaista molempiin suuntiin.

Lisäksi aseman viereen on valmistunut uusi pyöräparkki, johon mahtuu 156 pyörää. Valaistu ja katoksellinen parkki on pyöräilijöiden käytössä vuoden lopulla.

Kuvat: Espoon kaupunki

Espoon keskus