Espoon keskus

Junaradan varrella sijaitseva Espoon keskus on Espoon uudistuva sydän, jossa yhdistyvät erinomaiset liikenneyhteydet, monipuoliset ja kehittyvät palvelut sekä monikulttuurisuus ja suomalainen kulttuurimaisema. Tulevaisuudessa alueen saavutettavuus paranee entisestään, kun kaupunkirata Helsingin keskustaan ja nopea ratayhteys Turkuun, ns. Tunnin juna, toteutuvat.

Alueen laajamittainen kehittäminen jatkuu vuoden 2018 aikana. Espoon keskus muuttuu vanhasta virastokeskuksesta moderniksi kaupunkikeskukseksi ja aiempaa viihtyisämmäksi asuin- ja työpaikka-alueeksi. Vanhoja rakennuksia puretaan ja niiden tilalle kaavoitetaan ja rakennetaan asuinkerrostaloja sekä uutta liike- ja toimistotilaa. Virastokeskukseen nousee myös "Espoolaisten talo", josta tulee espoolaisten ja kaupungin henkilöstön kohtaamispaikka.

Arkkitehtikilpailun voittaja "Nopat" -asuinrakennus toteutuu Espoolaisten talon viereen vuoteen 2020 mennessä ja tarjoaa kodin noin 260 uudelle asukkaalle.

Voimakkaasti kehittyvän kaupunkikeskuksen kupeessa virtaa Espoonjoki, jonka rannalla sijaitsee Espoon tuomiokirkko, Espoon tärkein historiallinen rakennus.

Lisätietoja Espoon keskuksen kehittämisestä:
Projektinjohtaja Mikko Kivinen, mikko.kivinen@espoo.fi
Twitter: @kivinenm