Pysäköintivirhemaksunsa perusteet voi nyt tarkistaa itse

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
4.10.2018 klo 12.25

pysäköinninvalvonta

Pysäköintivirhemaksun 1.9.2018 jälkeen saaneet espoolaiset autoilijat pääsevät nyt itse tarkistamaan virhemaksunsa perusteet sekä katsomaan pysäköinnintarkastajan ottamat valokuvat.

Uusi palvelu on käytettävissä osoitteessa helgapark.net. Palveluun tulee syöttää auton rekisterinumero sekä pysäköintivirhemaksussa annettu asianumero. Pysäköintivirhemaksussa ohjeistetaan palvelun käytöstä.

– Väärin pysäköidyn ajoneuvon sijainti kuvataan virhemaksun saajan oikeusturvan vuoksi. Kuvat ovat apuna virhemaksusta tehtyjen oikaisuvaatimusten ja valitusten käsittelyssä. Nyt myös virhemaksun saanut voi nähdä kuvat ja siten arvioida tarvetta oikaisuvaatimuksen tekemiseksi, kertoo lakimies Petteri Aumala.

Halutessaan virhemaksun saanut voi saman palvelun kautta jättää oikaisuvaatimuksen virhemaksusta. Myös oikaisuvaatimuksen johdosta tehty päätös on mahdollista saada sähköisenä.

Järjestelmän muutoksella siirrytään pysäköintivirheiden sähköiseen käsittelyyn, ja pysäköintivirhemaksujen määrääminen sekä oikaisuvaatimusprosessi nopeutuvat. Muutos liittyy Espoon kaupunginhallituksen hyväksymään pysäköinnin kehittämisohjelmaan.

Oikaisuvaatimuksen voi tehdä 30 päivän kuluessa virheen tapahtumapäivästä. 

Vuonna 2017 Espoossa määrättiin 36 734 pysäköintivirhemaksua ja annettiin 2796 kirjallista huomautusta virheellisestä pysäköinnistä. Oikaisuvaatimuksia käsiteltiin 3364 kappaletta.